Foto: LETA

"Šobrīd man darbu neviens nepiedāvā," žurnālam "Privātā Dzīve" izteicies koruptīvos darījumos apsūdzētais bijušais "Latvijas dzelzceļa" prezidents Uģis Magonis. Izdevums viņu saticis pagājušajā piektdienā Doma dārzā, kur Magonis kopā ar jaunu pavadoni ieradās baudīt Maestro Paula un "Sinfonietta Rīga" koncertu.

Kā šonedēļ vēsta "Privātā Dzīve", apsūdzētais Magonis patlaban ir bez darba. "Mana profesija ir lielu uzņēmumu vadīšana, bet šobrīd man darbu neviens nepiedāvā. Patlaban audzinu bērnus," žurnālam saka 58 gadus vecais uzņēmējs, kurš savulaik bija gan Latvijas Hokeja federācijas prezidents, gan vadīja "Latvijas dzelzceļu".

Koncertā Vecrīgā viņš bija ieradies kopā ar līdz šim neredzētu dāmu. Par viņu Magonis neko stāstīt nav vēlējies, vien atklāja draudzenes vārdu – Jeļena. Sievietes fotogrāfija publicēta "Privātās Dzīves" 11. jūlija numurā.

Izdevums atzīmē, ka Magonim ir trīs bērni – laulībā ar Helēnu Bibkinu dzimis dēls Daniels, bet laulībā ar Anastasiju Magoni dzimuši divi jaunākie, Sofija un Aivars.

Kā šogad jūnijā vēstīja aģentūra LETA, krimināllietu pret četriem bijušajiem VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes locekļiem, tostarp Uģi Magoni, par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, Kurzemes rajona tiesa Liepājā plāno turpināt skatīt 7. septembrī.

Lietā apsūdzēti Magonis, Edvīns Bērziņš, Aivars Strakšas un Ēriks Šmuksts.

Bijušās amatpersonas apsūdzētas par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kas izraisījis smagas sekas, jo valstij nodarīts mantisks zaudējums vairāk nekā 1,5 miljonu eiro apmērā, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar celto apsūdzību "LDz" valdes amatpersonas panāca jaunas izpildinstitūcijas - Prezidentu padomes - izveidi, nododot tai tiesības un pienākumus, kas ietilpa valdes kompetencē, lai gūtu papildu ienākumus par savu tiešo pienākumu pildīšanu, par ko jau bija noteikta likumam atbilstoša samaksa.

Apsūdzētās amatpersonas laikā no 2013. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 18. augustam mantkārīgā nolūkā ļaunprātīgi izmantoja savu dienesta stāvokli, vienlaikus ieņemot amatu valdē un Prezidentu padomē, kā rezultātā nelikumīgi guva papildu ienākumus par savu tiešo pienākumu pildīšanu. Tādējādi apsūdzēto amatpersonu īstenoto darbību rezultātā valstij nodarīts mantisks zaudējums 1 553 896 eiro.

2020. gada februārī Ģenerālprokuratūra sāka konkrēto kriminālprocesu, uzdodot izmeklēšanas veikšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, kas pēc tās pabeigšanas krimināllietas materiālus nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!