Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Leģendārā investora, miljardiera Vorena Bafeta kundze Astrīda pikta, ka smalkā kūrortā viņai jāmaksā četri dolāri par tasīti kafijas – šāda ekskluzīva informācija nonākusi medija "New York Post" rīcībā. Bafeti šobrīd atrodas kūrortā Saules alejā Aidaho štatā, kur notiek ikgadējā "miljardieru vasaras nometne". Bafetu pāris izsenis zināms kā sevišķi taupīgi ļaudis.

Pēc jaunākajiem datiem 92 gadus vecais Vorens Bafets šobrīd ir piektais bagātākais cilvēks uz zemeslodes – saskaņā ar "Forbes" viņa turīgums novērtēts 115 miljardu ASV dolāru apjomā. Vienlaikus viņa otrā sieva Astrīda Bafeta nule Saules alejas kūrorta personālam sūkstījusies, ka četri dolāri (3,58 eiro) par kafijas tasīti ir nesamērīgi dārgi un par šādu naudu viņa varētu kafiju dzert arī labākās iestādēs, raksta "New York Post".

Medijs pārliecinājies, ka kafejnīcā greznajā Saules alejā četru dolāru kafija ir lētākā no visa kofeīna saturošo dzērienu sortimenta – lielākoties kafijas tur maksā 5,50 dolāru un uz augšu. Sevišķi smalks espresso dzēriens – ar tumšo šokolādi, kanēli un sildītu pienu – maksā sešus dolārus.

Portāls atzīmē, ka Bafetu pāris arī iepriekš izcēlies ar taupību. Piemēram, Vorens Bafets joprojām dzīvo tajā pašā mājā, kuru par 30 tūkstošiem dolāru nopirka tālajā 1958. gadā, kā arī ikdienā viņš krāj dažādu tirgotavu kuponus, lai pirkums sanāktu lētāks. Viņš arīdzan regulāri brokasto "McDonald's" un mēdz iegādāties apskādētas automašīnas otrreizējā pārdošanā.

Tāpēc arī kundzes piktums par it kā sadārdzinātu kafiju nav nekāds pārsteigums – šis pāris pieradis dzīvot taupības režīmā. Taču miljardieru vasaras nometni Saules alejā abi apmeklē katru gadu. Sarunu konferences tur ilgst divas dienas un pārējā laikā bagātnieki atpūšas, spēlējot golfu un citādi izklaidējoties. Bafeta kundze regulāri tur pavada savu vīru. Attēlā: Bafetu pāris Saules alejā 2022. gadā:
Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vorens Bafets ar Astrīdu Menku apprecējās 2006. gadā, kad viņam bija 76, bet viņai 60 gadu. Viņu romāns gan uzplauka jau krietni senāk – laikā, kad Bafets vēl bija laulībā ar pirmo sievu Sjūzenu Tompsoni. Sjūzena devās mūžībā 2004. gadā un pirms nāves deva Vorenam savu svētību turpināt attiecības ar Astrīdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!