Foto: Publicitātes foto
Empātija un intriga ir viens no aspektiem, kādēļ mēs muti vaļā sekojam līdzi filmas galveno varoņu peripetijām līdz pašām beigām un dažkārt pieprasām turpinājumu. Savukārt, lai intrigu saglabātu pēc iespējas ilgāk, režisori un scenāristi mēdz eksperimentēt ar varoņu rakstura īpašībām, dažreiz tos pārvēršot no ļaunajiem par īstiem labdariem.

Baložu dāma filmā "Viens pats mājās 2: Pazudis Ņujorkā" (1992)

Arī filmā "Viens pats mājās 2: Pazudis Ņujorkā" ("Home Alone 2: Lost in New York") Kevins atkal tiek aizmirsts mājās, taču Ziemassvētku brīvdienas viņš it nemaz nepavada viens. Viņu atkal vajā negantie zagļi Harijs (Džo Peši) un Mārvs (Daniels Šterns). Visai biedējoša izskatās arī baložu dāma, ko atveido Brenda Frikere. Viņu Kevins satiek Centrālajā parkā filmas pirmajā daļā. Kaut arī sākumā Kevins nobīstas no klaiņojošās baložu dāmas un arī skatītājiem viņa tiek atspoguļota netīkamā gaismā, tomēr brīdī, kad zēnu Centrālajā parkā vajā Harijs un Mārvs, viņa metas palīgā. Brendas Frikeres atveidotā varone uz abiem zagļiem uzrīda milzu putnu baru, ļaujot Kevinam aizmukt.

Grinčs filmā "Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" (2000)

Grinčs ir pasaku tēls, ko 1957. gadā savā grāmatā aprakstīja amerikāņu rakstnieks Teodors Seuss Geizels jeb Doktors Seuss. Gan grāmatā, gan Rona Hauarda spēlfilmā "Kā Grinčs nozaga Ziemassvētkus" ("How the Grinch Stole Christmas") galvenais varonis Grinčs ir nīgrs un pat plāno atriebības plānu. Taču patiesībā viņš nemaz nav ļauns, ko filmas sākumā ir grūti saprast. Filma sākas ar to, ka Grinčs, ko absolūti izcili atveido Džims Kerijs, plāno ciemata ļaudīm nozagt Ziemassvētkus, tomēr filmas gaitā atklājas, ka viņš ir iejūtīgs un laipns, tikai aizvainots un izstumts no sabiedrības.

Foto: Vida Press

Malefisenta filmā "Melnā feja Malefisenta: Tumsas valdniece" (2019)

No visiem filmas "Melnā feja Malefisenta: Tumsas valdniece" ("Maleficent: Mistress of Evil") plakātiem ar bargu skatienu raugās Andželīna Džolija, kura atveido pašu Malefisentu. Tāpēc neviļus sākumā šķiet, ka Malefisenta ir īsta ļaundare, kurai ir akmens sirds. Tomēr aiz ērkšķainās ārienes slēpjas maiguma pilna sirds. Kaut Malefisenta ir nedaudz un brīžiem pat ļoti biedējoša, tomēr beigās viņa vēlas mieru un laimi, kuru rod iepriekš noburtajā Aurorā. Bet par laimi visu vēl var glābt un vērst uz labu.

Foto: Publicitātes foto

Antons Ego animācijas filmā "Gardēdis" (2007)


Animācijas filmā "Gardēdis" ("Ratatouille") Antons Ego ir restorānu kritiķis, kuram par visu ir savs viedoklis. Skarbs viedoklis, protams. Rezultātā Antona Ego sliktā recenzija vienu šefpavāru noved kapā, bet, lai tas neatkārtotos viens no filmas varoņiem Alfredo Lingvīni lūdz palīdzību žurkulēnam Remī, kurš spēj pagatavot izcilus ēdienus. Un tā līdz filmas beigām atmaigst arī kritiskā Antona Ego sirds, kurš beigās jau izrādās jauks un maigs vīrs.

Severuss Strups filmā "Harijs Poters un Nāves dāvesti: Otrā daļa" (2011)

Jau kopš pirmajām Harija Potera dienām "Cūkkārpā", mikstūru pasniedzējs Severuss Strups, maigi sakot, nešķiet tas jaukākais varonis. Dažkārt pat šķiet, ka viņš vēlas ļaunā Lorda Voldemorta atgriešanos un visas burvju pasaules ieslīgšanu tumsā. Taču beigās izrādās, ka Strups ne vienu vien reizi bija slepeni palīdzējis Poteram cīņā ar ļauno, kas vēl reizi pierāda, ka nevajag spriest par cilvēku no pirmā acu skatiena.

Rakstam tika izmantota informācija no www.movieweb.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!