Foto: AP/Scanpix/LETA/Vida Press
2013. gada 22. jūlijā visa pasaule sekoja līdzi notikumiem Svētās Mērijas slimnīcā Londonā, gaidot pa durvīm iznākam Kembridžas hercogieni Katrīnu ar bēbi rokās. Kad tas notika, karaļnams atzīmēja faktu, ka Katrīnas un prinča Viljama pirmdzimtais ir klāt. Tagad mazais princis svin savu 10. dzimšanas dienu, viņš nu kļūst par staltu pusaudzi.

Kā katru gadu bērnu dzimšanas dienās, Kensingtonas pils parūpējusies par atvases portretu – publiskots arī prinča Džordža foto par godu viņa 10. jubilejai.

Jaunajā attēlā princis redzams, sēžot uz Vindzoras pils betona kāpnēm. Atšķirībā no citām reizēm, kad bērnus bildējusi pati Velsas princese Katrīna, šoreiz fotogrāfa godu uzņēmusies Millija Pilingtone.

Pārkāpdams divciparu slieksni, mazais princis pozē zilā kreklā un zilganās biksēs, kājās – ne vairs bēbīšu apavi.
Foto: AP/Scanpix / LETA

Kā raksta britu prese, aizvadītais gads mazajam princim bijis notikumiem bagāts. Zēns mainīja skolu, pārejot no Tomasa Batersija izglītības iestādes uz Lambrūka skolu Berkšīras laukos, mūžībā devās mazā prinča vecvecmāmiņa, savukārt vectētiņš Čārlzs kļuva par karali – tā kronēšanā Džordžam bija īpaša loma, jo teorētiski arī šis 10 gadus vecais zēns reiz kļūs par karali.

Zināms arī, ka princis Džordžs kopā ar vecākiem bijis pirmajā vizītē slavenajā Ītonas koledžā, elitārā skolā tikai zēniem. Tur uzņem 13 gadu vecumu sasniegušus jaunekļus, un šīs pavērsiens princim vēl tikai priekšā.

Nākamais karalis piedzima 2013. gadā, divus gadus pēc Viljama un Katrīnas kāzām. Zēns nāca pasaulē plkst. 16:24 un viņa ierašanos pagodināja visas britu karaļnama tradīcijas. Britiem tā diena bija lieli svētki.
Foto: Vida Press
2015. gadā Džordžs kļuva par lielo brāli – piedzima princese Šarlote, kurai sekoja princis Luiss 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!