Foto: Imago/Scanpix/LETA
35 gadus vecajai amerikāņu reperei Lizzo nāksies atbildēt likuma priekšā – trīs dejotājas vērsušās Losandželosas tiesā ar apgalvojumiem, ka māksliniece pret savām padotajām izturējusies nepieņemami. Apsūdzības ietver seksuāla, reliģiska un diskriminējoša rakstura pārmetumus, ziņo BBC un citi ārvalstu mediji.

Prasītājas ir dejotājas Ariana Deivisa, Kristala Viljamsa un Nolle Rodrigesa. Pirmās divas no Lizzo trupas tikušas atlaistas, bet trešā aizgājusi pati. Tagad sievietes vērsušās tiesā pret Lizzo un viņas šovu vadošo komandu.

Sievietes apgalvo, ka cietušas no Lizzo laika posmā no 2021. līdz 2023. gadam. Saskaņā ar tiesas dokumentiem, dejotājas bijušas spiestas "paciest seksuāli nomelnojošu uzvedību", "spiestas piedalīties seksa šovos" un rēķināties ar sekām, ja Lizzo kaprīzes netika izpildītas.

Medijs "Page Six" apraksta detaļas: piemēram, pērnā gada februārī trupa devusies koncertēt Amsterdamā. Dziedātāja uzaicinājusi kolēģes pavadīt nakti pilsētā, tostarp dodoties uz sarkano lukturu rajonu. Tur kādā no šoviem Lizzo likusi glāstīt kailos personāžus seksa klubā, ēst banānus, kas izvilkti no priekameitu maksts un tamlīdzīgi. Deivisa tam visam piekritusi, jo baidījusies par savu darbu Lizzo komandā.

Tāpat iesniedzējas atzīmē, ka repere nereti kauninājusi savas padotās par viņu svaru. Pati Lizzo pasaulē slavena kā "body positive" kultūras veicinātāja, taču pati līdzās ar horeogrāfi neganti izteikusies par dejotāju ķermeņiem (Lizzo šovos arī dejotājas ir apaļīgas). Dejotājām regulāri nācies sīki skaidrot sava svara pieauguma iemeslus, kā arī jāsniedz intīma rakstura ziņas par savu dzīvi.

Apsūdzības tikušas arī Lizzo dejotāju trupas vadītājai Širlīnai Kviglijai – viņu vaino kristietības uzspiešanā, pirmslaulību seksa izsmiešanā un publiskā kādas dejotājas nevainības apspriešanā.

BBC raksta, ka apsūdzības skārušas arī Lizzo producentu grupu – tie pret melnādainiem padotajiem izturējušies jūtami citādāk, nekā pret baltādainiem. Atsevišķi trupas locekļi tikuši saukti par slinkiem un neprofesionāliem. Viņiem arī ticis mazāk maksāts.

Lizzo pagaidām nav publiski komentējusi prasībā lasāmos pārmetumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!