Foto: Privātais arhīvs
Mūžībā aizsaukta vegānisma influencere Žanna Samsonova no Krievijas, šonedēļ raksta ASV medijs "Sky News". Sieviete nomirusi Malaizijā 21. jūlijā, un viņas nāve satriekusi interneta vegānu kopienu. Samsonova desmit gadus ēdusi tikai neapstrādātus augļus un dārzeņus, kā arī sešus gadus nebija dzērusi ūdeni.

Kā raksta "Sky News", 39 gadus vecā sieviete mirusi no bada, savukārt nelaiķes māte Krievijas medijiem paudusi, ka meitas dzīvību paņēma "holērai līdzīga infekcija", un veselības stāvokli vēl vairāk iedragājis viņas uzturs. Samsonova arīdzan atteikusies saņemt medicīnisko palīdzību brīdī, kad situācija jau bija ļoti slikta.

Krieviete soctīklos bija pazīstama ar pseidonīmu Žanna D'Arta. Savā "Instagram" profilā viņa ilgstoši reklamēja vegānu diētas priekšrocības. Samsonovas pēdējie ieraksti publicēti jūnija sākumā, kad viņa svinēja specifiskās smakas augļa duriāna sezonas sākšanos Taizemē, kur viņa mitinājās iepriekš.

Samsonovas oficiālais nāves slēdziens netiek atklāts, taču "Sky News" vēsta par viņas paziņu izteikumiem, kuri saka: sieviete badošanās dēļ burtiski izdilusi acu priekšā, taču pati turpinājusi uzskatīt, ka viss ir kārtībā. "Tikai viņas jautrās acis un krāšņie mati kompensēja šausmīga idiotisma nomocīto ķermeni," izteicies kāds influenceres paziņa. Pēdējos sešus gadus viņa tikpat kā neuzņēma šķidrumu, ja neskaita ūdeni no augļiem.

Nelaiķes kaimiņš zina teikt: "Es dzīvoju vienu stāvu virs viņas un katru dienu baidījos uziet viņas nedzīvo ķermeni. Mēģināju pārliecināt viņu meklēt ārstu palīdzību, taču man nekas neizdevās.''

Samsonovas draugi arīdzan sacīja, ka viņa atteikusies no mediķu palīdzības pat brīdī, kad jau gulējusi uz gultas un nevarēja vairs pastaigāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!