Foto: Privātais arhīvs
Nākamnedēļ apritēs mēnesis kopš prezidenta Edgara Rinkēviča ievēlēšanas. Plašu sabiedrības sajūsmu raisa viņa cilvēcīgie un vienkāršie ieraksti sociālajos tīklos, un 360TV raidījums "Ziņneši" devās uz Rīgas pili noskaidrot, vai tā būs arī turpmāk.

Saprotams, prezidenta ikdiena ir pilna dažādu tikšanos, interviju un citu pienākumu. Par šiem darbiem sabiedrība tiek informēta ne tikai ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību, bet arī caur Rinkēviča soctīklu profiliem.

Edgars Rinkēvičs sociālajos tīklos ir nenogurstoši aktīvs, kas TV raidījuma komandai licis uzdot jautājumu – vai tiešām to visu var paspēt viņš viens pats, vai tomēr pie lietas ķeras arī viņa komunikācijas nodaļa.

Soctīklu konti bijuši visiem pēdējo 15 gadu Latvijas prezidentiem, un ar tiem lielākoties strādāja sabiedrisko attiecību komandas. Taču šī brīža prezidents izvēlējies tos pārvaldīt pats.

"Man sociālie tīkli vairāk ir saistībā ar informācijas iegūšanu, nevis ar informācijas izplatīšanu," saka Rinkēvičs un uzsver, ka nevienā brīdī viņa sociālo tīklu kontus nepārvalda kāda trešā persona. Publicētais saturs esot paša radīts un viņš vēlas, lai tas ir cilvēcīgs, viegli saprotams ikvienam.

"Ja man kaut kas patīk, es to nofotografēju, nofilmēju... Man senāk pārmeta, ka par kaut kādiem lēmumiem tiek paziņots tviterī, bet ne ar preses relīzi. Tagad jau žurnālisti ir pieraduši, ka sociālie tīkli ir pats ātrākais informācijas nodošanas līdzeklis," skaidro viņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!