Foto: AP/Scanpix/LETA
Seriāls "Troņu spēle" nevienu neatstāj vienaldzīgu, kaismīgi ievelkot intrigu un nodevību pasaulē, kas norisinās septiņās lielākajās Vesterosas karaļvalstīs. Bieži intrigu centrā atrodas arī spiegošanas meistars Variss, kurš, pateicoties savam spiegu tīklam arī otrpus jūrai, spēja ietekmēt citu likteņus.

Varisu prasmīgi attēloja īru aktieris Konlets Hils, kurš nu atzīst, ka, viņaprāt, seriāls beidzās ar pārāk lielu steigu, un pēdējā sezonā jutās neapmierināts par sava tēla likteni, vēsta "Movie Web".

Pēdējās seriāla sezonās, taču jo īpaši astotajā, kas arī bija noslēdzošā, skatītāji ir liecinieki tam, ka kādreiz visu redzošais un zinošais "Zirneklis" (tā viņu dēvēja apkārtējie, jo viņš spēja manipulēt, "aust" un vadīt savus spiegu tīklus divos kontinentos), pamazām zaudēja savu ietekmi un būtību.

Intervijā "The Times" Hils atzina, ka viņam nepatika pēdējo sezonu scenārijs, jo Variss vairs nebija noteicošais faktors karaļvalstīs valdošajās mahinācijās un arī politikas virzībā. Aktiera nepatika bija manāma arī laikā, kad tika lasīts astotās sezonas scenārijs – izlasot ainu, kurā tiek atklāta Varisa nāve, Hila sejā bija redzams rūgtums un viņš ar neapmierinātību nolika scenāriju malā.

"Es domāju, ka esmu izdarījis kaut ko nepareizi. Līdz par pēdējām divām sērijām man nebija nekādu sūdzību. Es vienkārši jutos neapmierinās par to, ka Variss vairs nebija visu zinošais varonis kā kādreiz," sarunā ar "The Times" stāstīja Hils. Aktierim bijusi sajūta, ka scenāristi un raidsabiedrība "HBO" vēlējās dažādus seriāla nobeigumus, tādēļ pēdējās sērijas šķitušas nedaudz sasteigtas, taču tagad viņš to vairs neuztver personīgi.

Variss bija īsts viltības iemiesojums, jo viņš zināja ne tikai to, kas notika Vesterosā, bet arī otrpus jūras Essosā. Noslēpumi par ģimenēm, kas pretendēja uz varu, ieplūda viņa ausīs, piešķirot viņam milzīgu ietekmi notikumu gaitā. Tomēr, lai gan citi spiegu meistari savu tīklu izmantoja, lai gūtu labumu sev, Variss to vēlējas izmantot, lai kalpotu tautas labklājībai. Šis fakts zināmā mērā izskaidro Varisa samazināto varas spēku pēdējās sezonās, jo viņa apņēmība kalpot valsts interesēm pat tad, ja pastāv personīgs risks, tikai parāda viņa nelokāmo godprātību, kas arīdzan viņu noveda līdz nāvei. Aktiera Hila jūtas par Varisa likteni liecina par viņa dziļo saikni ar tēlu, kuru viņš tik spilgti atdzīvināja.

"HBO" seriāls "Troņu spēle" veidots pēc Džordža R. R. Mārtina grāmatu sērijas "Dziesma par ledu un uguni" motīviem. Stāsts ir par vairākām ģimenēm, kas ir gatavas uz visu, lai iegūtu varu pār Dzelzs troni un valdītu pār visām septiņām karaļvalstīm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!