Foto: Privātais arhīvs
"X par raķetēm zina daudz, un tas ir traki," intervijā izdevumam "Wired" paudusi 35 gadus vecā dziedātāja Graimsa, uzņēmēja Īlona Maska divu bērnu māte. Viņu dēlam X Æ A-12 (saīsināti viņu sauc par X) ir trīs gadi, bet meitai Eksai Dārkai Sidraelai (saīsināti – Y) jau 19 mēneši.

Lai gan Īlons Masks un Graimsa jau vairākus gadus ir šķīrušies, tēvs savus pienākumus uztverot godprātīgi un piedalās atvašu audzināšanā. Graimsa intervijā "Wired" atklāj, ka strādā pie tā, lai ar bijušo izveidotu "ģimenisku kultūru".

Atbildot uz jautājumu, vai tehnoloģiju magnāts Masks savus bērnus mēģina audzināt kā savus protežē, Graimsa saka, ka uz to pusi iet. Meitā mazāk, bet trīsgadīgajā dēlā jau izpaužas specifiskas intereses.

"Viņš par raķetēm zina vairāk nekā es! Iksam ir grūti atrast sev tīkamas rotaļlietas – ja tās nav anatomiski pareizas, viņš kļūst sarūgtināts. Viņš noteikti ir maziņš inženieris," sacīja Graimsa.

Māte jūtas noraizējusies par dēla apstēstību ar kosmosa tēmu. Piemēram, kad aprīlī piecas minūtes pēc pacelšanās gaisā eksplodēja "SpaceX Starship" raķete, to redzējis arī mazulis, un notikušais esot radījis viņam traumu. "Viņam trīs dienas izpaudas posttraumatiskā stresa sindroms. Katru nomoda stundu viņš bubināja "Starship..." un man nācās berzēt viņa muguriņu," nelāgos notikumus atceras Graimsa.

Savukārt jaunākais bērns, meita Iksa, esot dīvaina pati par sevi, un arī viņā mītot maziņš inženieris. Māte stāsta, ka meitas lielā aizraušanās ir industriālā kuģniecība. Abu bērnu interesēm šobrīd tiekot meklēti pulciņi un nodarbības, kur Maska atvases varētu pilnveidot savas zināšanas.

Y ir Īlona Maska astotais bērns, bet Graimsai – otrais. Meita nāca pasaulē ar surogātmātes palīdzību jau pēc abu šķiršanās. Īlons Masks ir planētas bagātais cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!