Foto: Privātais arhīvs

92 gadus vecais miljardieris, mediju magnāts Ruperts Mērdoks šovasar bija plānojis precēties piekto reizi, taču viņa līgava pēdējā brīdī pateica nē. Tagad, iespējams, lauzto sirdi dziedēdams, Mērdoks satuvinājies ar zinātnieci Jeļenu Žukovu – krievu oligarha Romana Abramoviča šķirtās sievas Dašas māti, vēsta "Mail Online" un citi pasaules mediji.

Mediju magnāts Mērdoks tieši šobrīd devies Vidusjūras apceļošanā. Kruīza laikā tikušas nomainītas divas jahtas, bet uz abām kopā ar Mērdoku ceļojusi arī 66 gadus vecā pensionētā zinātniece Jeļena Žukova. Pirmdien jahta piestājusi Korfu salā.

Britu "The Independent" vēsta, ka Mērdoks, visticamāk, atkal ir iemīlējies. Pēc šķiršanās no piektās līgavas Annas Leslijas Smitas tieši krievietes sabiedrībā Mērdoks atkal atguvis enerģiju. Abi satiekoties vairākus mēnešus.

Ceļojuma laikā Mērdokam pievienojušies gan bērni, gan viņa trešā (Mērdoks bijis precējies četras reizes) sieva Vendija Denga, un tieši Dengai varētu būt liela nozīme Mērdoka sapazīstināšanā ar Žukovu. Denga esot labās attiecībās ar Dašu Žukovu, zinātnieces meitu.

Kas tad ir Jeļena Žukova? Ebreju izcelsmes krieviete, kura pametusi Krieviju jau 1991. gadā kopā ar meitu Dašu, kas 2008. gadā kļuva par oligarha Romana Abramoviča sievu un divu bērnu māti. Šī laulība tika šķirta 2018. gadā, tobrīd tam bija pievērsta liela uzmanība.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jeļena Žukova karjeru veidojusi Amerikā – viņa bijusi pasniedzēja Kalifornijas universitātē un strādājusi molekulārbioloģijas sfērā, kā arī praktizējusi kā diabēta speciāliste. Viņas bijušais vīrs un Dašas tēvs Aleksandrs Žukovs ir Krievijā ietekmīgs naftas biznesmenis ar īpašumiem gan Maskavā, gan Sardīnijā. Abramoviča šķirtā sieva Daša tagad nodarbojas ar mākslas kolekcionēšanu un joprojām šad tad parādās turīgā slāņa burziņos.

Savukārt Mērdoks ir viens no pasaules bagātākajiem cilvēkiem. Saskaņā ar žurnāla "Forbes" ziņām austrālieša Mērdoka bagātības apjoms pārsniedz 17 miljardus ASV dolāru. Mērdokam ir īpašuma daļas telekanāla "Fox News" un laikraksta "Wall Street Journal" māteskompānijās. Viņa varenā globālā mediju impērija ietver arī laikrakstu "New York Post", Londonas avīzi "The Times" un britu tabloīdu "The Sun".

Miljardierim aiz muguras ir četras laulības, viņš ir kopumā sešu bērnu tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!