Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
17 gadus vecā Spānijas princese Leonora pametusi mājas, lai dotos trīs gadus ilgās militārajās apmācībās Spānijas militārajā akadēmijā Saragosā. Princesi pavadīja gan viņas māte karaliene Letīcija, gan karalis Felipe, kurš notikumam par godu bija saposies formastērpā.

Princese Leonora, kurai šā gada oktobrī apritēs 18 gadu, devusies uz iestādi, kas skolo visu Spānijas armiju, viņa pievienosies kadetu bataljonam.

Daiļā princese nule absolvējusi prestižu privātskolu Dienvidvelsā un nākamos trīs gadus pavadīs Saragosā. Teorētiski pienākums izglītoties militārā sfērā būtu karaļnama vecākajam dēlam, bet, tā kā dēla Letīcijas un Felipes ģimenē nav, armijā dodas vecākā meita. Pavadīšanā piedalījās arī Leonoras māsa Sofija (16).

Atvadīšanās bijusi sirsnīga un princeses Leonoras acīs nekādas skumjas nebija vērojamas, taču viņa pati atzina, ka jūtas satraukta.

Pirms došanās uz Saragosu karaļnama ģimene tikusies ar komandieriem, kuru uzraudzībā princese skolosies. Kā raksta spāņu izdevums "Heraldo", princese dzīvos kopā ar vēl 12 akadēmijas studentiem. Viņai pienāktos arī 417 eiro liela stipendija, taču karaļnams paziņojis, ka no tās atteiksies.

Saragosas militārā akadēmijā visu nedēļu valda visai stingra discpiplīna, taču mācekņi nedēļas nogalēs drīkst braukt mājās.

Princesei priekšā stāv trīs mācību gadi – vispirms militārajā akadēmijā Saragosā, tad jūrskolā, un visbeidzot arī Gaisa spēku akadēmijā. Spānijas valdība un karaliskā ģimene vienojušies, ka "ļoti intensīvā" militārā apmācība meitenei jāiziet pirms studijām universitātē. Tieši tāpat rīkojās arī viņas tēvs pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados.

Princese Leonora ir troņmantniece.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!