Foto: Publicitātes attēli
Pagājuši 25 gadi, kopš uz kinoteātra ekrāniem pirmo reizi tika demonstrēta Pītera Vīra vizionārā satīra "Trūmena šovs". Filmas uzņemšanas laikā deviņdesmito gadu beigās pat tās veidotāji nespēja iztēloties, ka līdzīgi realitātes šovi varētu tuvā nākotnē kļūt par izklaides industrijas ikdienu.

Kinoteātris "Kino Bize" ielūdz uz programmas "Klasikas kino vakari" jaunās sezonas atklāšanu ar trīs Oskariem nominēto Pītera Vīra 1998. gada komēdiju "Trūmena šovs", kas tiks izrādīta trīs seansos no 25. līdz 27. augustam. Sestdienas vakarā gaidāms īpašais seanss ar kinokritiķes Ievas Augstkalnas ievadvārdiem.

Filmas notikumi aizsākas ar mierīgu, laimīgu dzīvi saulainajā piejūras pilsētiņā. Katru rītu ceļš uz biroju, no kura iznākat pēc astoņām stundām, lai baudītu gandrīz pārāk ideālas pilsētas ērtības. Kaimiņu nemainīgi draudzīgais noskaņojums, un mājās vienmēr mīlošā sieva. Apdrošināšanas kompānijas darbinieka Trūmena Bērbanka ideālā pasaule sāk neatgriezeniski sadalīties, atklājot, ka katrs viņa dzīves brīdis kopš dzimšanas ir bijis daļa no televīzijas šova.

Galveno lomu filmā atveido komediants Džims Kerijs, kurš "Trūmena šovā" pirmo reizi tika augstu novērtēts drāmas žanrā. Līdzīgu sadarbību ar slavenu komediantu iespējams vērot arī Pītera Vīra 1989. gada drāmā "Mirušo dzejnieku biedrība", kurā galveno lomu atveidoja Robins Viljamss.

Fiima kinoteātrī "Kino Bize" tiks izrādīta trīs seansos:

  • Piektdien, 25. augustā, pulksten 18:30;
  • Sestdien, 26. augustā, pulksten 18 ar ievadvārdiem;
  • Svētdien, 27. augustā, pulksten 18.


Savukārt no 22. līdz 24. septembrim klasikas filmu ciklu turpinās Sidnija Lūmeta filma "Tīkls" (1976).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!