Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

"Amerikāņu šausmu stāstā" ("American Horror Story") gandrīz piedalījās "Bārbijas" zvaigzne Margo Robija. Bet kāpēc tas nenotika? Viņa bija par labu vai par sliktu konkrētajai lomai?

Pašlaik viena no Holivudas populārākajām zvaigznēm un divu "Oskara" nomināciju ieguvēja, austrāliešu aktrise dažus gadus pirms galvenās lomas iegūšanas Martina Skorsēzes filmā "Volstrītas vilks" ("The Wolf of Wall Street") piedalījās atlasē uz "Amerikāņu šausmu stāsta" otro sezonu.

"Amerikāņu šausmu stāsts" ir ASV televīzijas šausmu seriāls, kura autori ir Raiens Mērfijs un Breds Falčuks. Seriālu kopš 2011. gada 5. oktobra pārraida televīzijas kanāls FX. Tam kopumā ir iznākušas 11 sezonas un 123 sērijas.

Katrā sezonā ir sava darbības vieta, lielākā daļa aktieru un stāsts. Piemēram, pirmā sezona ir par ģimeni, kas ievācas mājā, kurā spokojas tās mirušie bijušie iedzīvotāji, un ceturtā sezona par vienu no pēdējiem frīku šoviem ASV. "Amerikāņu šausmu stāsts" ir guvis kritiķu atzinību, tas ir saņēmis vairākus apbalvojumus. Seriāls tiek izrādīts arī Latvijā.

Lai gan Robijai savulaik neizdevās iegūt lomu seriālā "American Horror Story", izrādās, ka viņas atlase bija viena no aktieru atlases direktora visu laiku mīļākajām noklausīšanās reizēm.

Tajā laikā "Oskaram" nominētā aktrise, kura savu karjeru sāka 2008. gadā seriālā "Neighbours", bija filmējusies ASV televīzijas seriālā "Pan Am". Taču citādi viņa bija strādājusi tikai Austrālijā. Un tad 2011. gadā viņa piedalījās noklausīšanās seriālā "American Horror Story: Asylum".

Atlases direktors Ēriks Dousons atklājis, ka viņu jau toreiz pārsteidzis aktrises talants, liekot viņam aizdomāties, kā izmantot viņas potenciālu: "Margo noklausīšanās, iespējams, ir viena no manām visu laiku mīļākajām atlasēm, un tas notika tieši pirms viņas karjeras uzplaukuma. Viņa bija un ir tāda zvaigzne!"

Dousons turpināja: "Lai gan viņa šo lomu nesaņēma, es nonācu strupceļā domājot par to, ko mēs darīsim ar šo aktrisi? Viņa taču ir zvaigzne! Tomēr viņa uzreiz bija ārpus mūsu iespējām viņu pieņemt darbā. Bet tā patiešām ir kastingu jautrākā daļa, proti, redzēt cilvēkus, kuru karjera tikko sāk augt."

Viņš gan neprecizēja, uz kuru lomu Robija kandidēja, taču fani ir minējuši, ka tā bija vai nu māsa Mērija Jūnisa, vai Greisa, kuru lomas galu galā ieguva attiecīgi Lilija Rābe un Lizija Brošere.

Kopš tā laika Robija ir nominēta divām Amerikas Kinoakadēmijas balvām, četriem Zelta globusiem un piecām Baftas balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!