Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Jau kopš 2008. gada tiek strādāts pie 1986. gada fantāzijas filmas "Kalnietis" rimeika un jaunākās ziņas par ilgi loloto filmu nesen izskanējušas no paša režisora Čada Stahelska. Viņš apgalvo, ka šī varētu kļūt par "milzīgu jaunu fantāzijas franšīzi". Galvenā loma jaunajā rimeikā piešķirta Henrijam Kevilam.

Filma "Kalnietis" ar Kristoferu Lambertu galvenajā lomā savā laikā bija ārkārtīgi populāra. Panākumu dēļ tika radītas kopumā četras filmas daļas, divi seriāli, oriģināli romāni utt.

Filmas jaunā versija tiek gatavota jau no 2008. gada, un 2016. gadā komandai pievienojās "Džona Vika" režisors Čads Stalhenskis, savukārt 2021. gadā sākās pārrunas ar filmas titullomas atveidotāju – aktieri Henriju Kevilu, kura lomu sarakstā ir arī Supermens.

Nesenā intervijā podkāstā "Happy Sad Confused" Stalheskis spriedis, ka Kevila aiziešana no seriāla "The Witcher", kurā viņš atveidoja galveno lomu, pavērs aktierim plašākus apvāršņus un sniegs iespēju sasniegt lielas lietas, vēsta "The Independent".

Režisors sola, ka rimeikā būs redzams daudz kas no oriģinālā darba, tostarp iemīļoti tēli. Viņš plāno iekļaut arī vairākus elementus no vecajiem TV šoviem un izveidot nelielu šī stāsta priekšvēsturi.

Stalhenskis rimeiku salīdzina ar populāro filmu "Džons Viks", kuru nekad nebija plānojis pārvērst par franšīzi, bet bija gatavs strādāt tālāk gadījumā, ja turpinājuma pamatā būtu ļoti spēcīga ideja. Režisors spriež, ka, radot stilīgus tēlus un pieķeroties projektam "Kalnietis" ar vērienu, var tikt radīta "episka franšīze".

Stalhenskis šķiet aizrāvies ar ideju radīt jauno rimeiku un neslēpj savu entuziasmu – viņš uzskata, ka stāstam ir bagāta mitoloģija un no tā iespējams aizņemties "jebkuru tautību, kultūru, laika periodu un cilvēkus", lai padarītu filmu par nemirstīgu un, pēc režisora vārdiem, "sasodīti foršu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!