Foto: Publicitātes foto
Latvijas mūzikas arēnā sevi piesaka jauna grupa – "Tumsas putni". Tajā muzicē trīs puiši, taču visi savus vārdus un uzvārdus mākslinieki nevēlas pilnībā atklāt. Grupas solists Patriks Piternieks portāla "Delfi" lasītājiem piedāvā noklausīties mākslinieku pirmo singlu, kas arī saucas "Tumsas putni".
"Dziesma ir par nakts romantiku, cilvēkiem, kas naktīs paliek nomodā un skaita zvaigznes. Tā ir dziesma par dzīves baudītājiem, kuri dejo līdz rītam un nākamajā dienā cīnās ar miega trūkumu. Par vēlajām naktīm, par reizēm, kad nevari aizmigt, par miegainajiem rītiem, kuros rīta gaisma laužas caur aizkariem, bet tu vēl negribi celties," skaņdarba idejisko fonu skaidro Piternieks.

Jaunajā grupā dzied vokālists Patriks, kurš sācis savu mūzikas karjeru ar paštaisītiem ierakstiem guļamistabā. Par ritmu atbild bundzinieks ar vārdu Enkurs. Bet basģitāru spēlē "filozofs J.", kurš esot "daudzpusīgi slinks".

Mākslinieki skaidro, ka savā daiļradē iedvesmojušies no grupām "Odis", "Jumprava", "Modo", Zigmara Liepiņa un citiem astoņdesmito un deviņdesmito gadu pašmāju mūzikas grandiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!