Foto: Kadrs no video
Aktieris Aleksejs Paņins, kurš savā dzimtenē iekļauts ārvalstu aģentu sarakstā un pastāvīgi dzīvo Spānijā, augusta izskaņā ieradies Igaunijā. Paviesojies robežpilsētā Narvā, mākslinieks izklaides meklēja galvaspilsētā Tallinā, taču tur viņa ceļojums aprāvās atskurbtuvē. Paņins Igaunijā aizturēts par ālēšanos dzērumā, meklējot alkoholu.

Kā vēsta Igaunijas "Delfi" aizturēšanas vakarā Paņins bija redzēts krietnā skurbulī kādā no Tallinas bāriem. Vēlāk mākslinieks izmisīgi meklējis iespējas iegādāties vēl alkohola, taču Igaunijā vēlā vakarā to veikalos vairs netirgo. Tālāk versijas atšķirās: pēc vienas Paņins nonācis kādā bordelī, pēc citas – viesnīcā. Trešdienas rītā "Delfi" precizēja, ka Paņins ārdījies pie striptīza kluba.

"The Insider" raksta, ka Paņins sācis dauzīties pie svešas iestādes ciešā pārliecībā, ka tā ir viņa viesnīca. Aculiecinieki stāstījuši, ka viņš nez no kurienes dabūjis traukus, kurus triecis pret zemi, iztraucējot iedzīvotāju mieru. Ierodoties policijai, Paņins ticis aizturēts un nogādāts iecirknī, vēlāk arī atskurbtuvē.

Kā igauņu "Delfi" pastāstījis kāds anonīms avots, ap pustrijiem naktī Paņins tam zvanījis un teicis: "Glāb, mani paņēma ciet!" Bijis dzirdams arī policists, kurš nosaucis precīzu iecirkņa adresi un vaicājis, vai kāds varētu atbraukt dzērušajam cilvēkam pakaļ, pretējā gadījumā mākslinieku vedīs atžirgt. Paņina rīts pienāca atskurbšanas iestādē.

Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes komunikācijas nodaļa apstiprināja Alekseja Paņina aizturēšanu. "Vīrietis nosūtīts atskurbt, jo viņš reibumā salauza citai iestādei piederošu mantu, tas ir pārkāpums pret īpašumu," informēja preses dienestā.

Krievijas sociālie mediji raksta, ka Paņinam var draudēt izraidīšana no Igaunijas un deportācija uz Krieviju; savā dzimtenē aktieris izsludināts meklēšanā saistībā ar pantu par armijas diskreditāciju un "terorisma attaisnošanu". Atsevišķa izmeklēšana sākta pēc tam, kad Paņins sniedza interviju Ksenijai Sobčakai viņas "YouTube" raidījumā. Tajā Paņins asi izteicās par Kremļa režīmu.

Pats Paņins trešdienas rītā "Instagram" platformā ievietojis video, kurā apšauba iespējamību, ka viņš varētu tikt izraidīts no Igaunijas uz Krieviju.

"Kāda deportācija? Bija tikai maziņš incidents, iesaistīta policija. Nav pat krimināllietas," skaidro aktieris, situāciju salīdzinot ar sīku pārkāpumu, piemēram, braukšanu tramvajā bez biļetes. Viņam zvanot žurnālisti no visas pasaules, taču Paņins nezinot, ko īsti viņiem teikt.

Savukārt Krievijas soctīklu kontam "Baza" aktieris stāstījis par aizturēšanas apstākļiem. Saskaņā ar viņa teikto, Paņins no bordeļa aizvests uz policiju un tādējādi nokavējis divus reisus uz Parīzi. Mākslinieks bordelī ieradies pēc alkohola, taču viņš noteikti neesot ālējies. Tas bijis sadzīvisks konflikts. "Viņi uzvedās lopiski un es, protams, pasūtīju viņus ar trim jautriem burtiem. Pēc tam viņi izsauca policiju," dzēruma vakara notikumus ieskicē Paņins. Viņš uzskata, ka nav pārkāpis nekādus Igaunijas likumus.

Igaunijas "Delfi" trešdienas rītā vēsta, ka deportācija Paņinam nedraud. Igaunijā viņš ieradies uz pretkara filmu festivālu Johvi, tomēr viņam nav izdevies laicīgi no valsts aizbraukt, jo mākslinieks iekritis bohēmā. Kopumā viņš pazaudējis apmēram piecu avioreisu biļetes. Savas "viesizrādes" laikā Paņins pamanījies izsist stiklu kādas sievietes namam, atstāt viņai kā ķīlu savus Spānijas dokumentus, pazaudēt bankas karti un visbeidzot sarīkot traci pie striptīzkluba, kā arī pagulēt atskurbtuvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!