Foto: Publicitātes foto
Pagājušās nedēļas nogalē - 29. un 30.septembrī - Latgales vēstniecībā "Gors" ar skatītāju līdzdziedāšanu sirsnīgā gaisotnē izskanējis Aijas Rimšas - Latgales rūžeņas - piemiņas koncerts "Zem citām debesīm", uz kuru biļetes tika pilnībā izpārdotas jau nedēļu pirms koncerta.

Koncertā uz skatuves kāpa arī Aijas mamma, kura teica lielu paldies visiem koncerta dalībniekiem un rīkotājiem. Klausītāji dziedāja līdzi gan Aijas dziesmām, gan latgaļu tautasdziesmām.

Dziedātāja un tekstu autore Aija Rimša devās mūžībā 2005. gadā, taču joprojām ir daudzu latgaliešu atmiņā.
Šo programmu būs iespējams dzirdēt arī Rīgā – 7.oktobrī plkst.12 VEF Kultūras pilī. Arī šajā koncertā piedalīsies Aijas dēls, mūziķi Guntra Kuzmina un Rēzeknes bērnu vokālā studija "Skonai", Ēriks Gruzniņš, Raitis Treijs ("Zeļļi"), Normunds Liepiņš, Juris Ostrovskis, Gints Ločmelis, Andris Šīrants un Agnese Šīrante ("Vēja runa"), Gita Dukaļska, grupa "Bruģis", Andris Eriņš, "Dricānu dominante" un citi viesi, kā arī pavadošā grupa: Ingars Viļums (bass), Andris Buiķis (bungas), Juris Skrajāns (ģitāra), Sandris Sproģis (taustiņi).

Pateicoties klausītāju lielajai atsaucībai, arī nākamgad 2024.gada 28.septembrī Latgales GORĀ notiks Aijas Rimšas piemiņas koncerts «Kā tauriņi gaismā», uz kuru biļetes jau pieejamas www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!