Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA
Gads straujiem soļiem tuvojas izskaņai, taču nebūt ne visas karstākās un gaidītākās kino pirmizrādes jau nonākušas pie skatītājiem. Novembris kino mīļotājus sola lutināt, jo uz ekrāniem nonāks gan "The Crown" noslēdzošā daļa, gan daudzas pirmizrādes, kuras tiek gaidītas jau kopš paša gada sākuma. Un labi, ka tā, jo ir sākusies tumšo vakaru sezona, kas ideāli piemērota kino baudīšanai.

"Brīnumainās" (kinoteātros no 8.11.)


"Brīnumainās" ("The Marvels") ir viena no košākajām 2023. gada filmām, kura skatītājus aizvedīs trauksmainos starpgalaktiskos piedzīvojumos. Filmas galvenajai varonei Kerolai Denversai pēc savas personības atgūšanas, kuru bija laupījuši citplanētiešu rases tirāni, nākas glābt arī visu mūsu planētu un Visumu. Šoreiz gan Denversas superspējas tiek apvienotas ar Monikas Rambo un Kamalas Khanu spējām. Daudzi eksperti atzina, ka šī filma stipri atšķiras no iepriekšējām daļām, kas skatītājiem sagādās ne vienu vien pārsteigumu.

"Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām" (kinoteātros no 17.11.)


Rakstnieces Sūzenas Kolinsas romānu sērija "Bada spēles" burtiski apbūra lasītājus visā pasaulē, savukārt slaveno romānu ekranizējumi allaž nokļuvuši skatītāko filmu topa augšgalā. Arī jaunāko "Bada spēļu" ekranizējumu fani gaida ar lielu nepacietību, turklāt šoreiz filmā būs vērojami citi galvenie varoņi un to atveidotāji. Jā, Dženiferas Lorensas ēra "Bada spēlēs" ir beigusies. Jaunākajā daļā galvenos varoņus atveidos Toms Blaits un Reičela Zeglere.

"Bada spēles: Balāde par dziedātājputniem un čūskām" ("The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes") stāsta par Koriolāna Snova jaunības gadiem, kad viņš vēl nebija kļuvis par despotisku Panemas prezidentu. Tuvojoties 10. ikgadējām Bada spēlēm, 18 gadus jaunajam Snovam tiek dota iespēja glābt savas izzūdošās dzimtas spozmi. Taču viņš tiek norīkots par padomdevēju Lūsijai Grejai Bērdai – meitenei no nabadzīgā 12. rajona, – pret kuru Snovam drīz vien rodas jūtas.

"Napoleons" (kinoteātros no 23.11.)


Tuvojoties savai 86. dzimšanas dienai, Ridlijs Skots saviem faniem ir sagādājis jaunumu. Šoreiz tā ir asa sižeta filma, kuras centrā ir viena no slavenākajām vēsturiskajām personībām – pats Napoleons Bonaparts. Gandrīz trīs stundas garās filmas galvenos varoņus atveidoja Hoakins Fīnikss un Vanesa Kirbija, kuri attiecīgi iejutās Napoleona un viņas sievas Žozefīnes lomās. Filma atklāj Napoleona privātās dzīves nianses, kā arī politiskos un militāros sasniegumus un zaudējumus. Daudzi uzskata, ka filmā ir vērojama viena no iespaidīgākajām kara kaujas ainām visā kino vēsturē.

"Kronis" ("Netflix" no 16.11.)


Viens no pēdējā laika intriģējošākajiem un skatītākajiem "Netflix" seriāliem tuvojas beigām. Jau 16.11. pie skatītājiem nonāks "Kroņa" ("The Crown") 6. sezonas pirmā daļa, savukārt decembrī būs skatāma arī otrā daļa – seriāla kulminācija. Noslēguma pirmajā daļā būs vērojams laika periods no 1997. gada līdz 2005. gadam. Šoreiz seriāla centrā atrodas Princis Čārlzs, Kamilla Pārkere-Boulza un princese Diāna, kuras pēkšņā bojāeja kļuva par vieno no traģiskākajiem notikumiem mūsdienu britu monarhijas vēsturē.

"Slepkava" ("Netfix" no 10.11.)


Novembrī pie skatītājiem nonāks arī jaunākā Deivida Finčera filma "Slepkava" ("The Killer"). Filmas pamatā ir franču rakstnieka Aleksa Nolēna romānu sērija par slepkavu, kuru atveido Maikls Fasbenders. Nolīgtais slepkava lepojas ar savām "darba metodēm", pēc kurām nepaliek nekādas pēdas, tomēr Parīzē viņam gadās nogalināt nepareizo cilvēku, kas izraisa veselu virkni asa sižeta notikumu un neticamu pavērsienu.

Izmantotie informatīvie avoti:

"Napoleon to Priscilla: 12 of the best films to watch in November"/ BBC
"November 2023 Movies"/ Movies Insider

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!