Foto: Vida Press

Lai arī šķita, ka Simpsonu dzīvē ir pienācis laiks lielajām pārmaiņām, proti, Homērs pārstās žņaugt savu dēlu Bārtu, tomēr viens no slavenā animācijas seriāla veidotājiem Džeimss L. Brūkss žurnālam "People" atzina, ka nekas nemainīsies. Homērs arī turpmāk Bārtu turēs dzelzs grožos, neatmetot savu nelāgo ieradumu žņaugt dēlu.

Jaunākā "Simpsonu" sezona daudziem skatītājiem lika noticēt, ka attiecības starp Homēru un Bārtu beidzot ir piedzīvojušas radikālas pārmaiņas. 35. sezonas trešajā sērijā "MakMāja un sieva" ("McMansion & Wife") Homērs lepni paziņoja, ka vairs nežņaudz savu dēlu, jo laiki esot mainījušies. Tādējādi tika izbeigta 30 gadus ilgusī vardarbību pret mūžam nenovecojošo Bārtu.


Šī ziņa strauji izplatījās tīmeklī, radot spekulācijas, ka animācijas seriāla veidotāji ir nobažījušies par regulāro kritiku, kas saistīta ar vardarbīgām epizodēm "Simpsonos". Taču Brūkss noraidīja visas baumas, sakot: "Ne sekundi nedomājiet, ka mēs kaut ko esam mainījuši." Vienlaikus Brūkss publicēja karikatūru, kurā redzams, kā Homērs žņaudz Bārtu, kurš rokā tur viedtālruni ar zīmīgu uzrakstu: "Simpsoni: Vairs nekādas žņaugšanas."


Brūkss bija tiešs: "Nekas netiks apvaldīts. Nekas, nekas, nekas. Viņš (Bārts – aut.) arī turpmāk tiks žņaugts – ja vēlaties šo darbību aprakstīt ar tik šausmīgu terminu. Tēvs viņu turpinās mīlēt savā īpašajā veidā," atklāja Brūkss.

Kopš animācijas seriāla pirmizrādes 1989. gadā kanālā "Fox" ir pagājuši vairāk nekā 30 gadi. Pa šo laiku Simpsonu ģimene iekarojusi daudzu skatītāju sirdis, tomēr pēdējos gados seriāla veidotāji arvien biežāk saskaras ar kritiku par vardarbīgām epizodēm un citiem ētiski nepieņemamiem aspektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!