Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA

Drāmas seriālam "Soprano ģimene" ("The Sopranos", 1999–2007), kas nereti tiek dēvēts par visu laiku labāko televīzijas seriālu, 10. janvārī aprit 25 gadi. Kanāls HBO un straumētājs "Max" gadadienu atzīmē ar virkni pasākumu, tostarp izveidojot oficiālu kontu vietnē "TikTok" (@TheSopranos), kurā tiek publicēti 25 sekunžu gari kopsavilkumi no visām 86 sērijām, vēsta "Variety".

Taču tas nebūt vēl nav viss. Straumētājs "Max" šova kolekcijā "Sopranos 25th Anniversary" izlaidis iepriekš neredzētus, seriālā neiekļautus kadrus un paplašinājis piekļuvi aizkulisēs filmētajam saturam. Īpaši sarūpētā kolekcija straumētājā publicēta 8. janvārī un tajā iekļautas 15 dzēstas ainas, no kurām trīs nekad iepriekš nav publiskotas, savukārt aizkulišu saturs ir piecas stundas garš. Protams, skatīšanai pieejamas arī visas sešas seriāla sezonas, turklāt pirmās divas 1. sezonas sērijas bez maksas pieejamas "Max" oficiālajā "YouTube" kanālā.

Šodien, tieši 25 gadus pēc pirmās sērijas pirmizrādes 1999. gadā, notiek dažādi pasākumi ikoniskā seriāla faniem, tostarp seriāla seansi ar aktieru piedalīšanos, un HBO organizēta aktieru atkalapvienošanās īpašās vakariņās slepenās vietās, kurās ierašanās ir tikai ar ielūgumiem. Vakariņu norises vietas iekārtotas seriāla "Soprano ģimene" tematikā, arī ēdienkarte izveidota, iedvesmojoties no seriāla.

25 gadadienas atzīmēšana notiks arī pēc 10. janvāra. Piemēram, no 11. janvāra līdz 4. februārim atzītā itāļu restorānā "Da Nico" Ņujorkā viesi varēs izvēlēties ēdienus no šim notikumam radītas ēdienkartes, lai baudītu autentiskas garšas ēdienus, kas saistās ar ikonisko seriālu: Karmelas makaronu sacepumu ("Carmela's Baked Ziti"), Satrieles īpašie kaprēzes salāti ("Satriale's Special Caprese") utt.

@thesopranos “So what, no fucking ziti now?” #TheSopranos #Sopranos25 #HBO #SopranosTok Salute to 25 years of your favorite family. The Sopranos is streaming on @Max ♬ original sound - The Sopranos


Sadarbībā ar "Max" podkāstā "Not Today, Pal" 18. janvārī izskanēs īpaša epizode, kurā tās vadītāji – Roberts Īlers un Džeimija Lina Siglera – atminēsies piedalīšanos seriālā "Soprano ģimene" ( abi atveidoja Tonija Soprano bērnus) un atbildēs uz fanu jautājumiem. Savukārt apģērbu zīmols "Tombolo" par godu 25 gadadienai radījis nelielu apģērba kolekciju, kas pamazām tiks laista klajā visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!