Piektdien, 4. decembrī, Maskavā 81 gada vecumā mūžībā aizgājis pazīstamais Krievijas kino un teātra aktieris Vjačeslavs Tihonovs (attēlā), kuru skatītāji īpaši bija iemīļojuši par drosmīgā izlūka Štirlica lomas atveidošanu padomju gados populārajā daudzsēriju filmā Septiņpadsmit pavasara mirkļi.

Aizvadītās nedēļas beigās aktieris pēc infarkta tika nogādāts slimnīcā, un ārsti viņam prognozēja ilgu un smagu ārstēšanos, bet piektdien Tihonova sirds pēc steidzami veiktās operācijas neizturēja, tāpēc aktieris reanimācijas nodaļā miris.

Tihonova savu pirmo kino lomu nospēlēja 1948. gadā, piedaloties Sergeja Gerasimova filmā Jaunā gvarde, bet vēlāk viņš piedalījies vairāk nekā 50 Krievijas un bijušās Padomju Savienības valstu skatītāju vidū iemīļotās filmās, tostarp Karš un miers, Viņi cīnījās par dzimteni, Baltais Bims Melnā auss, Nogalināt pūķi, Saules nogurdinātie un citās.

Pēdējā filma, kurā piedalījās aktieris, bija Eldara Rjazanova pasaku filma Andersens. Dzīve bez mīlestības, kurā Tihonovs atveidoja Dievu.

2003. gadā Tihonovam 75 gadu jubilejā toreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins piešķīra trešās šķiras ordeni "Par nopelniem Tēvzemes labā".

Mango jau ziņoja, ka 2009. gadā miruši arī tādi populāri krievu aktieri kā Igors Starigins, Semjons Farada un Oļegs Jankovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!