Sestdien, 13. martā, no sirdsdarbības traucējumiem Itālijā miris 74 centimetrus garais ķīnietis He Pinpins (attēlā), kurš saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu bija pasaulē mazākais runājošais cilvēks.

Kā ziņo aģentūra France Presse, 21 gadu vecais Pinpins, kādas televīzijas filmas veidošanas sakarā atrodoties Itālijas galvaspilsētā Romā, pēkšņi sajuta spējas sāpes krūšu kurvja rajonā un nekavējoties tika nogādāts vietējā slimnīcā. Tomēr ārsti mazo cilvēciņu nav spējuši izglābt.

Pasaulē vismazākā cilvēka augums bija 74,61 centimetri. Pēc vienas versijas, viņš cieta no pundurisma - slimības, kas parasti izpaužas kā iekšējās sekrēcijas dziedzeru darbības traucējumi un ko raksturo nenormāli mazs augums (vīriešiem - mazāk par 130 cm, sievietēm - zem 120 cm). Pēc citas versijas, ķīnieša mazo augumu izraisījusi specifiska gēnu mutācija.

He Pinpins 1988. gadā dzimis Mongoļu autonomajā reģionā Ķīnā. Dzimšanas brīdī viņa augums nepārsniedza pieauguša cilvēka plaukstu, bet svars bija mazāks par 500 gramiem. Bērnībā vecāki bija spiesti viņu ar pienu barot caur tievu salmiņu, jo viņa mute bija pārāk maza barības uzņemšanai. Runāt un staigāt Pinpins iemācījās četru gadu vecumā. 18 gadu vecumā viņa augums apstājās pie 74 centimetriem, bet svars - pie septiņiem kilogramiem.

2007. gadā pēc piedalīšanās kādā TV pārraidē Japānas galvaspilsētā Tokijā viņš nekavējoties kļuva par "interneta sensāciju", bet savu popularitāti pasaulē mazākais cilvēks stiprināja, 2008. gada septembrī piedaloties fotosesijā ar pasaulē garāko kāju īpašnieci Svetlanu Pankratovu, kā arī pozējot kopā ar pasaulē garāko cilvēku.

Pats Pinpins sevi uzskatīja par pieaugušu cilvēku un sapņoja par laulībām. Saskaņā ar neapstiprinātu informāciju presē viņš satikās ar normāla auguma sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!