Foto: Privātais arhīvs

Kāda aculieciniece portālam MansDraugs.lv atsūtījusi fotogrāfijas, kurās redzama krūmos novietota kaķu mājiņa.

Aculieciniece piebilst, ka mājiņā uzturas arī daži kaķi, kurus kāda sieviete arī regulāri baro. Tiesa, parks varbūt neesot labākā vieta, kur kaķiem dzīvot, taču aculieciniece priecājas par to, ka kaķu mājiņa tur tomēr ir uzstādīta.

"Man liekas, ka tā ir lieliska doma un iespēja, kā var mazliet palīdzēt ielas kaķiem izdzīvot un gūt drošu vietu, kur var pagulēt. Mājiņas arī sakārto vidi, jo koka mājiņa izskatās labāk nekā kartona kastes, kuras nevar izturēt tik ilgi. Par mājiņu ir jārūpējas, jātīra, lai tā būtu videi draudzīga un bez vīrusiem iekšā, kas var apdraudēt kaķu veselību," raksta aculieciniece.

Foto: Privātais arhīvs
Kaķu mājiņas parādīšanos komentē Rīgas domē: "Šīs kaķu mājiņas pie Latvijas Nacionālās operas un baleta uzstādīšana ar parka apsaimniekotājiem saskaņota nav. Taču pilsēta atzinīgi vērtē katra iedzīvotāja centienus uzlabot pilsētas vidi, piedaloties ar radošiem risinājumiem, tajā skaitā, palīdzot arī mūsu četrkājainajiem draugiem. Daudzviet Rīgā ir vērojami labās prakses piemēri, kur sadarbībā ar pašvaldību tiek sterilizētas kaķu kolonijas, kuras pēc tam aprūpē vietējie iedzīvotāji. Tāpēc arī šo uzstādīto kaķu māju nelūgsim demontēt, ja vien tas neizraisīs iedzīvotāju sūdzības un apkārtne ap šo māju tiks uzturēta kārtībā."

Jau vēstījām, ka pagājušā gada nogalē Imantā uzbūvēta pirmā siltinātā kaķu mājiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!