Foto: Shutterstock

Kāds 62 gadus vecs vīrietis Vācijā 29 mēnešu laikā pret kovidu ir vakcinējies 217 reizes, raksta BBC. Pētnieki norādījuši, ka vīrietis šķietami nav cietis no negatīvām sekām.

Vīrietis vakcinējies brīvprātīgi, bet iemeslus tik milzīgam vakcīnu skaitam neatklāja. Dr. Kilians Šobers, Erlangenes-Ninbergas universitātes mikrobioloģijas nodaļas darbinieks, teica, ka par notikušo uzzināja no medijiem. "Pēc tam mēs ar viņu sazinājāmies un uzaicinājām iziet dažādus testus Erlangenā. Viņš bija ļoti ieinteresēts to darīt."

Vakcīnu saņēmējam bija jāsniedz svaigi asins un siekalu paraugi, bet pētnieki pārbaudīja arī iesaldētos asins paraugus, kas uzglabāti pēdējos gados. "Mēs varējām izmantot šos paraugus, lai precīzi noteiktu, kā imūnsistēma reaģē uz vakcināciju."

Dr. Šobers uztraucās, ka pastiprināta imūnsistēmas stimulēšana varētu būt nogurdinājusi noteiktas šūnas ķermenī, bet pētnieki tam neatrada pierādījumus. Tāpat arī nekas neliecināja, ka vīrietis kādreiz būtu inficējies ar kovidu. Pētnieki uzsvēra: "Svarīgi, ka mēs neatbalstām hipervakcināciju kā stratēģiju adaptīvās imunitātes uzlabošanai."

Vācijas prokurors bija savācis pierādījumus par 130 vakcinācijām 9 mēnešu laikā. Viņš uzsāka šīs lietas izmeklēšanu ar apsūdzību par krāpšanu, taču kriminālapsūdzības netika izvirzītas.

Pārbaužu rezultāti par 62 gadus veco vīrieti nebija pietiekami, lai izdarītu tālejošus secinājumus, nemaz nerunājot par ieteikumiem plašākai sabiedrībai. Pašreizējie pētījumi liecina, ka trīs devu vakcinācija joprojām ir labvēlīga pieeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!