Foto: Shutterstock

Šodien svinam 8. martu jeb Sieviešu dienu, kad vīrieši cenšas īpaši palutināt dāmas. Dzirdēts par kungiem, kuri pārrodas mājās ar milzīgiem ziedu klēpjiem, bet noteikti ir arī tādi, kas šo dienu nekā īpaši neplāno atzīmēt. Bet ko tad īsti gaida pašas sievietes? "Barbora" aptaujāja vairākas dāmas, jautājot: kādas dāvanas šajos svētkos viņas gribētu saņemt?

30 gadus vecā Dārta priecātos par ziediem un kādu konfekšu vai makarūnu izlasi. "Pagājušajā gadā mans dzīvesbiedrs šajā dienā nebija Latvijā, tāpēc ar kurjeru atsūtīja rozes un konfekšu "Rafaello" kārbu, kas man šķita jauka un šiem svētkiem atbilstoša dāvana."

Megija (28) spēj atbildēt vienā vārdā, ka vēlētos saņemt emocijas - sajūtu, ka šajā dienā var neparko nedomāt. "Neesmu ziedu cienītāja, bet uzskatu, ka 8. martam piestāv ziedi, tāpēc šajā datumā par tiem priecātos. Neatteiktos arī no vakariņām restorānā vai mājās – galvenais, ka par to tiek padomāts." Taču tikpat ļoti viņa priecātos arī par ko oriģinālāku – spontānu izbraucienu ārpus mājas, lai dotos, piemēram, izjādē ar zirgiem vai pastaigā uz kādu neredzētu vietu vai pilsētu.

"Neslēpšu, ka viengad Sieviešu dienā mans vīrs pārnāca mājās ar tukšām rokām, jutos no sirds vīlusies," stāsta 43 gadus vecā Linda. "Nav tā, ka vienmēr gaidītu dāvanas un tās man būtu ļoti svarīgas, taču 8. marts ir diena, kad tik ļoti gribas saņemt pavasara ziedus, vislabāk – narcises, manas mīļākās." Pēdējā laikā gan viņas iemīļotākā dāvana jebkuros svētkos ir kopīgas vakariņas ārpus mājas. "Ikdienā ir daudz jāstrādā, ēst gatavošana ģimenei ir obligāts pienākums, tāpēc ir lieliski, ja reizi pa reizei varu no tā izvairīties, esot blakus savējiem un noliekot malā telefonus. Tā ir mana lielākā vērtība – mani cilvēki." Viņas sirdi silda arī no kolēģiem vai lielveikalā saņemta tulpīte. "Jāpriecājas arī par mazām lietām!"

24 gadus vecā Līna attiecībās ir nesen, tāpēc vēl nezina, vai sirdsāķītis būs ko izdomājis, bet ļoti cer uz kādu patīkamu pārsteigumu. "Patiktu kopā doties uz kādu romantisku filmu un pēc tam pavakariņot. Arī no ziediem es neatteiktos."

"Viss, ko es patiesi vēlos, man jau ir, tāpēc svētkos dāvanas negaidu," saka 52 gadus vecā Maija, bet piebilst, ka jebkurā vecumā ir patīkami būt ievērotai no vīriešu puses. "Jūs smiesieties, bet es jau zinu, ko saņemšu 8.martā! Pirms pāris dienām bijām ar vīru aizbraukuši uz veikalu un pamanīju, ka viņš nopirka pavasara puķes podiņā." Viņai ļoti tīk, ka pēc tam košo dāvanu varēs iestādīt dārzā un priecāties vēl ilgāku laiku. "Parasti šajā dienā tieku pie ziediem vai gardumiem arī no kolēģiem, tā ir laba sajūta, ka vakarā vāzes ir pilnas un māja smaržo pēc pavasara," stāsta Maija.

Bet astoņgadīgā Marta, kura ļoti mīl tēti, saka: "Es gribētu, lai tētis man atnes konfektes uz kociņa un vienu dzeltenu puķi!"

36 gadus vecā Kristīne gaida bērniņu, tāpēc atzīst, ka šogad Sieviešu dienā viņai ir sevišķi priecīga. "Esmu īpaši emocionāla, tāpēc arī šajos svētkos ir tāda pateicības un prieka sajūta. Ko es gribētu? Mierīgu pēdu masāžu komplektā ar kādu garšīgu dzērienu, piemēram, mango sulu. Puķes? Tās iepriecina vienmēr un, šķiet, ikvienu sievieti. Šogad vairāk nekā citus gadus jūtos izredzēta, būdama sieviete. Tā ir milzīga svētība, bet tagad zinu, ka arī grūts uzdevums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!