Foto: AP/Scanpix/LETA

Uzvarot 111 sieviešu konkurencē, skaistumkonkursa "Mis Pasaule 2023" ("Miss World 2023") kroni ieguvusi čehiete Kristina Piškova, ziņo CNN. Starptautiskais konkurss šogad aizvadīts Mumbajā, Indijā.

25 gadus vecā Kristina Piškova ir otrā čehiete vēsturē, kura spējusi iegūt prestižo titulu "Mis Pasaule". 2022. gadā Pižkova ieguva kroni "Mis Čehija", tādējādi kvalificējoties pasaulē senākajam skaistumkonkursam "Mis Pasaule". Piškova aiz sevis atstāja skaistules no Libānas, Trinidadas un Tobago, un Botsvānas.

Uzvarētāja dzimusi Trinekas pilsētā Čehijā, taču izglītojusies Prāgā – viņai kabatā ir juristes diploms, kā arī biznesa vadības zināšanas, kas iegūtas privātā uzņēmējdarbības skolā Insbrukā, Austrijā. Piškova strādā arī kā modele.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Šogad konkursā sacentās 111 sievietes no visas pasaules, bet no Baltijas valstīm piedalījās tikai igauniete.

Konkursā "atsijāja" 12 pusfinālistes, vēlāk astoņas finālistes. Astoņas dāmas arīdzan piedalījās jautājumu atbilžu sesijā, pievēršoties tēmām, kas šogad tika apspriestas G20 samitā. Čehiete Piškova, lūgta izskaidrot problēmas sieviešu veselības aprūpē, runāja par menstruāciju stigmu. Būt sievietei ir dāvana, un menstruācijas nedrīkstētu būt tabu tēma nekur pasaulē, sacīja Piškova.

"Mis Pasaule" tiek uzskatīts par pasaulē senāko skaistumkonkursu, kas notiek vēl šobaltdien. Tas dibināts 1951. gadā Apvienotajā Karalistē. Šā gada konkursa norise sākotnēji bija plānota Dubaijā, taču tika pārcelta uz Mumbaju, turklāt konkursam bija jānotiek 2023. gada decembrī, taču Indijas vēlēšanu dēļ to pārcēla uz šā gada martu.

Piškova savu kroni saņēma no polietes Karolinas Bieļavskas, kuras "valdīšana" aizsākās 2022. gada martā. Plānošanas problēmu dēļ 2023. gadā konkurss nenotika vispār.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!