Foto: DELFI

12. marta vakarā Latvijas Nacionālajā operā notika "Lielās mūzikas balvas 2023" (LMB) pasniegšanas ceremonija, kurā par izcilību un sasniegumiem paziņoti laureāti deviņās kategorijās. Pēc svinīgās daļas ļaudis notikumu atzīmēja nelielā sanākšanā turpat Operā – mielojoties ar šampanieti un kūku.

LMB pieņemšanā vienkopus sanāca kultūras aprindu "krējums" – gan balvu ieguvēji, gan nominanti, gan cilvēki, kas ikdienā rūpējas par to, lai Latvijas kultūras dzīve nezaudē dzirksti un vērienu. Šogad bija īpaši zīmīga balvu ceremonija – tai aprit 30 gadu.

LNB "afterpārtijs" notika Operas Beletāžas zālē. Viesi tika cienāti ar portāla "Delfi" sarūpētu kūku, jo arī "Delfi" lasītāji balsoja par savu simpātiju, un šo balvu ieguva trombonists Vadims Dmitrijevs. Ar pilnu laureātu sarakstu var iepazīties šajā rakstā.

Sanākšanā smalku mūzikas intelektuāļu vidū pazibēja arī "neformālākas" sejas, piemēram, klāt bija raidījuma "Kultūras rondo" vadītājs Gustavs Terzens, Rīgas bijušais mērs Mārtiņš Staķis un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!