Foto: AP/Scanpix/LETA

Jo ilgāk klusē britu karaļnams, jo jaudīgākas sazvērestības teorijas apvij visu, kas skar Velsas princesi Katrīnu un viņas vīru Viljamu. Pēdējās ziņas no pašas Keitas Midltones – viņa atvainojās par neveiklo fotošopu attēlā, kas publicēts par godu Mātes dienai. Šajā kadrā princeses pirkstā vairs nav redzams laulības gredzens, kas karaļnama fanos sēj vēl lielākas aizdomas: kaut kas tiek noklusēts... Medijs "Variety" hronoloģiski apkopojis visu, kas zināms par Keitas Midltones pazušanu no sabiedrības acīm.

Hercogienes pazušana daudziem visā pasaulē liek uzdot jautājumu: kas notiek?

Ir marta vidus, Velsas princese pēdējo reizi publiski parādījās decembrī. Janvārī Kensingtonas pils apstiprināja, ka Keitai veikta operācija vēdera dobumā, taču neprecizēja, kas tieši princesei kaiš. Trīs mēnešu laikā britu sabiedrības uzmanība saasināta līdz maksimumam, raisot arvien neticamākas sazvērestības teorijas. Citi piemin kādu Rouzu – prinča Viljama iespējamo mīļāko. Taču nekādu pierādījumu par neuzticību pāra starpā nav. Savukārt pašas Keitas nekaitīgais mēģinājums sevi "atgriezt" ar dīvaino Mātes dienas attēlu izvērtās skandālā.

25. decembris. Keitas pēdējā publiskā uzstāšanās

Pavalstnieki Velsas princesi pēdējoreiz redzēja Ziemassvētku dienā, kad viņa devās uz dievkalpojumu Norfolkā, Anglijā. Viņu pavadīja princis Viljams un visi trīs bērni. Ģērbusies kobaltzilā mētelī, princese izskatījās pie labas veselības esam, un nekas neliecināja, ka jau pēc divām nedēļām viņa nonāks slimnīcā.

16. janvāris. Keita ievietota slimnīcā

To nezināja neviens ārpus karaliskās ģimenes loka. Keitai privātā slimnīcā Londonā veikta "plānota operācija vēderam". Pašu faktu Kensingtonas pils publiski apstiprināja nākamajā dienā.

17. janvāris. Par Čārlza veselības likstām neviens neklusē

Šajā datumā karaļnams nāca klajā ar diviem paziņojumiem. Vienā pils amatpersonas paziņoja, ka Keitas operācija bijusi veiksmīga un viņa turpmākās divas nedēļas ārstēsies slimnīcā, tad dosies mājās. Pils joprojām nekonkretizēja, kas Keitai operēts, taču zināja teikt, ka diez vai viņa atgriezīsies darbos līdz Lieldienām.

Taču Bakingemas pils diezgan vaļsirdīgi atklāja, ka Keitas vīratēvam – karalim Čārlzam III – arī ir veselības problēmas, un šoreiz runa jau bija konkrēta: Čārlzam jāveic pārbaudes saistībā ar aizdomām par palielinātu prostatu. Šī ir visai intīma informācija, taču karaļa gadījumā pils nebija tik noslēpumaina, cik gadījumā ar Keitu. Kāpēc? Arī tas piemeta pagali visām baumām, kas skar Keitu Midltoni. Šajā brīdī internetā arī parādījās pirmās spekulācijas par to, ka patiesībā princese varētu būt nomirusi.

28. janvāris. Spānijas TV ziņo par komu

Spānijas televīzijas ziņu diktore Konča Kalleja vēstīja, ka Keita bijusi mākslīgi izraisītā komā un princesei bijusi nepieciešama dzīvības glābšana. Kalleja stāstīja, ka patiesībā princese hospitalizēta jau 28. decembrī, tātad dažas dienas pēc Ziemassvētku dievkalpojuma. Tad arī esot pieņemts lēmums viņu operēt. Kensingtonas pils stingri noliedza šos Spānijas TV apgalvojumus.

29. janvāris. Keitu izraksta no slimnīcas

Princese atgriezās mājās Vindzorā, lai turpinātu veseļošanos.

6. februāris. Karalim Čārlzam III - vēzis

Bakingemas pils paziņoja, ka pēc plašajām pārbaudēm karalim diagnosticēta paplašināta prostata, pēc būtības vēzis. Viņš atlika savus karaliskos pienākumus, lai nekavējoties sāktu ārstēšanu. Uzzinājis par sava tēva stāvokli, princis Harijs nekavējoties no Kalifornijas lidoja uz Londonu. Britu prese vēstīja, ka tēva un dēla tikšanās ilgusi 30 minūtes, un Harijs devies atpakaļ uz mājām. Karaļnams neklusēja par to, kas notiek ar Čārlzu.

4. marts. Parādās pirmais paparaci attēls ar Keitu

ASV tabloīds TMZ un citas vietnes publiskoja graudainu attēlu, kurā Keita redzama automašīnas pasažieru sēdeklī blakus savai mātei. Abas brauca cauri Vindzorai. Šo kadru nepublicēja Apvienotās Karalistes prese. Nekvalitatīvais kadrs raisīja jaunu spekulāciju vilni – tā kā personai attēlā bija aizsegts kakls un tumšas saulesbrilles, daudzi nodomāja, ka tā nemaz nav Keita. Varbūt māsa Pipa? Vai Keitas dubultniece?

6. marts. Keitas onkulis piemet pagalīti baumu ugunskuram

Princeses nejaukais tēvocis Gerijs Goldsmits piedalās TV realitātes šovā. Uz jautājumu "kur ir Keita?", Goldsmits lika nojaust, ka princese par savu pazušanu nevēloties runāt, jo ir pakļauta "etiķetes kodeksam". Bet viņš noslēpumaini piebilda: "Ja būs paziņojums, es jums paudīšu savu viedokli!" Paziņojums par ko? Karaļnama dzīves vērotājiem atkal jauna porcija spekulācijām. Cita starpā Goldsmits zināja teikt, ka Keita saņemot vislabāko aprūpi pasaulē un, protams, atgriezīsies sabiedrībā.

10. marts. Internetu "uzspridzina" ģimeniskais kadrs

Kadrs bez Viljama. Tikai Keita un viņas bērni. Attēlu publicēja Kensingtonas pils vietnēs "X" un "Instagram". Šie profili ir Kembridžas hercogu oficiālie sociālie mediji. Tika ziņots, ka kadru uzņēmis princis Viljams nedēļu pirms publicēšanas. Saskaņā ar tradīciju, ģimeniskais kadrs nonāca arī vairākās ziņu aģentūrās. Taču cilvēki ātri vien pamanīja rediģēšanas pēdas – vismaz četras kļūdas un neatbilstības, vairākām nemaz nebija izskaidrojuma, kāpēc attēls "fotošopā" koriģēts tik prasti. Foto aģentūras AP, AFP, "Reuters" un PA attēlu no savas datu bāzes izņēma un apsūdzēja karalisko ģimeni "digitālā manipulācijā".

11. marts. Princese atvainojas; parādās vēl viens paparaci attēls

Skandāls ap rediģēto fotogrāfiju draudēja aizēnot pat "Oskaru" ceremoniju. Karaļnams publiskoja paziņojumu, Keitai uzņemoties atbildību par attēla izmainīšanu. "Tāpat kā daudzi amatieri, arī es laiku pa laikam eksperimentēju ar rediģēšanu," teikts paziņojumā. Taču baumotāji apšauba, ka šo komentāru tik tiešām sniegusi pati princese. Lai nu kā, atbildību par neveiklo fotogrāfiju viņa skaitās uzņēmusies.

Tās pašas dienas pēcpusdienā parādījās vēl viena izplūdusi paparaci fotogrāfija, kurā Keita redzama kopā ar princi Viljamu. Keita devusies uz "privātu tikšanos" Londonā. Seja nav redzama, taču šoreiz kadru publicē gan Lielbritānijas, gan starptautiskā prese.

13. marts. Endija Koena šovs

Amerikāņu TV personība Endijs Koens savā šovā "Watch What Happens Live" trešdienas vakarā jautāja savam sarunu biedram, britu komiķim Džonam Oliveram: "Kas, pie velna, notiek ar Keitu Midltoni?"

"Pastāv iespēja, ka viņa nomira jau pirms 18 mēnešiem," atjokoja Olivers, "es nesaku, ka tā tiešām noticis, bet nav pierādīts pretējais, proti, mums viņa būtu jāredz ar kādu šodienas laikrakstu rokās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!