Foto: Costa Berries/Facebook

Jaundienvidvelsas ziemeļu daļā izaudzētā mellene ir jaunā Ginesa rekordiste. Novembrī novāktā oga fermā "Costa Berries" atzīta par pasaulē lielāko melleni, un tā ir pingponga bumbiņas lielumā.

Kopš novembra, kad tā tika novākta, mellene visu laiku pavadīja saldētavā. Ogas platums gandrīz sasniedza četrus centimetrus, un tā svēra 20.4 gramus, kas ir gandrīz desmit reizes vairāk nekā parasta mellene. Iepriekš pasaulē lielākās mellenes tituls piederēja Rietumaustrālijā audzētajai ogai, kas svēra 16.2 gramus.

Foto: Costa Berries/Facebook

Jaunpasludinātā pasaulē lielākā mellene tika audzēta kā paraugs jaunai melleņu šķirnei. Nolūks bija apmierināt pircējus, kuri pieprasa aizvien lielākas ogas.

Viens no mellenes audzētājiem Breds Hokings stāsta, ka Melleņu šķirnes "Eterna" ogas vienmēr esot lielas, taču nesen ogu augšanas apstākļi pasliktinājušies, tādēļ arī netika novākta liela raža. Visi bija pārsteigti, kad nosvēra šo melleni, kura nu ir ierakstīta Ginesa rekordistu grāmatā, kā smagākā mellene, kas līdz šim reģistrēta.

Šī konkrētā mellene viņu saimniecībā nebija vienīgā gigantiskā oga – vairākām bija potenciāls pievarēt iepriekš uzstādīto pasaules rekordu. Taču vai tik liela oga var labi garšot?

Mellenes audzētājs stāsta, ka nezina, jo to neēda, taču mellenes izmēram nevajadzētu ietekmēt tās garšu. Ogas ir gan garšīgas, gan kraukšķīgas – ar spēcīgu melleņu aromātu. Šī oga apēsta netiks, un audzētāji vēl domā, ko ar to pasākt. Viena ideja ir pārklāt milzeni ar kompozītmateriālu un piestiprināt pie sienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!