Foto: Shutterstock

23 gadus vecais Džans vairāk nekā desmit stundas gremdēja kājas sausā ledus spainī, lai tās apsaldētu tik ļoti, ka nepieciešama amputācija, ziņo "Business Insider". Viņš cerēja, ka tādā veidā saņems apdrošināšanas atlīdzību 1,3 miljonu ASV dolāru apmērā. Plāns neizdevās, un jaunieti aizturēja, apsūdzot krāpniecībā.

Taivānas Kriminālizmeklēšanas birojs paziņoja, ka uz to viņu pamudināja vidusskolas draugs Liāns. Viņš bija cietis zaudējumus, tirgojot kriptovalūtu. Mēģinot atlīdzināt zaudējumus, Liāns viltīgi izstrādāja plānu, kā piemānīt Džanu. Viņš lika draugam parakstīt juridisku dokumentu, kas Džanam paredzēja samaksāt 800 000 ASV dolāru. Nauda it kā bijusi vajadzīga bandītiem, kas vajāja Liānu zaudējumu dēļ. Lai tiktu pie naudas, Džans bija gatavs amputācijai.

Apsaldējumiem bija jāizskatās dabīgi iegūtiem, tāpēc abi draugi naktī vizinājās ar motociklu, lai izskatītos, ka tie gūti brauciena laikā. Prokurori vēsta, ka dienu iepriekš Džans iegādājās vairākas dārgas dzīvības, ceļojumu un nelaimes gadījumu apdrošināšanas. Pēc brauciena Džans iegremdēja kājas sausajā ledū un pēc tam viņu nogādāja slimnīcā. Tomēr medicīnas darbinieki nebija ar pliku roku ņemami un nojauta – kaut kas nav lāgā.

Nebija nekādas pazīmes, ka Džans būtu valkājis zeķes vai apavus, turklāt viņa ievainojami bija simetriski, kas neatbilst dabīgi gūtiem apsaldējumiem. Prokurori piebilda, ka arī laikapstākļi naktī uz 2023. gada 26.janvāri bijai visai labi – zemākā gaisa temperatūra bija aptuveni +6 grādi pēc Celsija. "Tā kā Taivāna ir subtropu klimatiskajā joslā, nav piedzīvoti smagi apsaldējumu gadījumi, kad nepieciešama amputācija," teikts biroja paziņojumā.

Apsaldējumu dēļ Džanam amputēja abas kājas zem ceļiem un par neparasto gadījumu ziņoja varas iestādēm. Kad novembrī policija veica izmeklēšanu, viņi atrada plastmasas spaini, ko izmantoja Džana kāju saldēšanai, apdrošināšanas dokumentus, kasti paredzētu sausajam ledum, astoņus mobilos tālruņus un planšetdatoru. Abi tika arestēti šī gada 17. janvārī un apsūdzēti krāpšanā, kā arī apzinātu nopietnu traumu gūšanā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!