Foto: Anete Jenava

Piektdienas novakarē leģendārajā Rīgas centra kafejnīcā "Osiris" pulcējās rakstnieces Ingas Grencbergas talanta pielūdzēji, lai godam sagaidītu viņas jaunāko lolojumu – romānu "Marija [dežavū]". Pati rakstniece šim vakaram bija saposusies sevišķi krāšņi un eleganti.

"Marija [dežavū]" ir Ingas Grencbergas otrais romāns. Viņas pirmā grāmata – "Sestā sieva" – iznāca pirms četriem gadiem.

Kopā ar autori skaisto notikumu atzīmēja arī Grencbergas vīrs, režisors Dž. Dž. Džilindžers. Kafejnīcā Rīgas centrā viens pēc otra ienāca daži desmiti pārim pietuvināti cilvēki, piemēram, aktrise Dārta Daneviča, infuencere Agnese Zeltiņa, ēdienu blogeris Pipars, pašmāju tviterkomūnas viedokļu līdere Lauma Gurgone un citi vairāk vai mazāk sabiedrībā zināmi ļaudis. Klāt bija arī žurnālisti un romāna izdevēja "Zvaigzne ABC" pārstāvji. Sanākušos ar savu liego mūziku priecēja šova "X Faktors" uzvarētāja Emilija.

Grencbergas otrais garadarbs vēsta par cilvēka ceļu pašam pie sevis. Par to, ka, neizpratis sevi, cilvēks nespēj būt mierā, lai cik brīnišķīga viņa dzīve varētu šķist vērotājam no ārpuses. Grāmatas galvenā varone Marija spējusi sev nodrošināt gan skaisti iekārtotu mājokli, labu darbu un algu, gan mīlestības pilnas attiecības, tomēr nemitīgi izjūt kaut kā būtiska trūkumu. Viņa impulsīvi visu pamet un dodas meklēt pazaudēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!