Foto: Kadrs no video

"Sieva viņu vienmēr piesegusi," žurnālam "Kas Jauns" saka Jelgavas novada priekšsēdētāja Madara Lasmaņa kolēģi novada domē. Pagājušajā nedēļā, kad internetu pāršalca amizants video ar Lasmani galvenajā lomā, politiķis portālam "Delfi" apgalvoja, ka sieviete viņa automašīnas aizmugurē ir viņa sieva, taču izdevuma uzrunātie Lasmaņa kolēģi to apšauba – nevarot būt tāda kaisle pāra starpā pēc daudziem laulībā pavadītiem gadiem.

Atgādinām, ka internetā nopludināts video, kurā Madars Lasmanis redzams, vadot 13. marta Budžeta komisijas sēdi. To viņš darīja no savas automašīnas, un visi sēdes vērotāji bija liecinieki, iespējams, jutekliskiem notikumiem mēra mašīnā. Kamerā bija redzama zeķbiksē tērpta saslieta dāmas kāja, bet paša Lasmaņa rokas kaut ko darīja ārpus kadra aizmugures sēdekļa virzienā. Pēc brīža viņš savus pirkstus pielika pie deguna.

Pēc protokola nav pieļaujams, ka domes sēdē piedalās nepiederoša persona, taču Lasmanis medijiem pauž, ka neko amorālu nav darījis, turklāt kāja piederējusi viņa sievai.

Lasmaņa kundze ir pazīstama rožu audzētāja un SIA "Ziedkalnes dārzniecība" īpašniece Agnese Lasmane. Pāris ir kopā kopš studiju gadiem.

Kā raksta izdevums "Kas Jauns", vairāki novada domes deputāti apšauba, ka kāja skandalozajā video materiālā tik tiešām piederējusi Agnesei Lasmanei.

"Tik pikantas mīlas rotaļas darba laikā diez vai ilgus gadus kopā esošs pāris atļautos realizēt. Tas, ka Lasmanis bez minstināšanās žurnālistiem paziņoja, ka automašīnā daļēji redzamā sieviete bijusi viņa likumīgā sieva, tādējādi "pametot zem tanka" arī savas sievas tikumisko godu, neesot nekāds pārsteigums šajā ģimenes modelī, izteicās kāds no Lasmaņa kolēģiem, skaidrodams: "Sieva tajā ģimenē Lasmani jau kopš seniem laikiem ir piesegusi visvisādās nebūšanās. Arī studiju laikā, kad, piemēram, daudz ieguldījusies Madara rakstu darbu veikšanā," izdevumam teicis kāds vārdā nenosaukts cilvēks.

"Kas Jauns" vēsta, ka pašā domē "izskan pieņēmums, ka kāju īpašniece varētu būt kāda no pašvaldības darbiniecēm, kam šāda veida priekšnieka iepriecināšana, iespējams, ir veids, kā saglabāt darbavietu".

Pats Lasmanis, vaicāts, vai ar sievu ticis saskaņots fakts, ka publiski viņš teiks, ka kāja piederējusi viņai un tagad varētu būt problēmas, izdevumam saka, ka "tāda problēma nav". Viņš vēlreiz apliecina, ka nejūtas darījis kaut ko amorālu. Viņš arī nedomā, ka šī video dēļ viņam būtu jānoliek deputāta mandāts.

Agnese Lasmane žurnālam nav sniegusi nekādus komentārus – viņa neatsaucas nedz uz telefonzvaniem, nedz ziņām.

Lasmanis jau iepriekš video noplūšanu nosaucis par politisku izrēķināšanos. Viņam ir konflikts ar Jelgavas novada domes izpilddirektori Līgu Lonerti. Lonerte žurnālam "Privātā Dzīve" norādījusi, ka Lasmaņa pagātnē esot vairāki neētiskas rīcības gadījumi, vismaz četri darbinieki iesnieguši atlūgumu dažādu iemeslu dēļ. Video no automašīnas viņai bijis pēdējais piliens, pacietības vadzis nu esot lūzis.

Pārbaudes lieta pret Lasmani ar atzinumu gaidāma aprīļa beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!