Foto: Edgars Pohevičs

Gaidot Lieldienas, Liepājā izvietoti svētku dekori, kas pastiprina pavasarīgo noskaņu – saules gaisma priecē arī vakarīgās stundās, silti jo silti atstarojoties parka rotās.

Šogad Liepājā uzmanība vērsta arī smalkajiem pavasara vēstnešiem – pumpuriem un pūpolīšiem. Visus svētku rotājumus vieno savstarpēji saskaņots motīvs ar pūpolu zaru vijumu un koši zaļiem un oranžiem toņiem.

Centrālie Lieldienu rotājumi izkārtoti Rožu laukumā un Kurzemes skvērā. Rožu laukumā starp vairākām milzu olām sasēduši spīdīgi putnu silueti – tie šūpojas līdzi vējam un ļaujas bērnu rotaļām.

Foto: Edgars Pohevičs

Arī Kurzemes skvērā krāsainie pūpoliņi un ziedu dekori griežas vējūzī, bet tos ievirpināt var arī katrs pats. Efektu pastiprina saulē spīguļojošie, vitrāžas stilistikā veidotie stikliņi.

Foto: Edgars Pohevičs

Lielās telpiskās olas ieguvušas jaunu krāsojumu – zaļganos toņos tās laistās Ganību un Zirņu ielā, Kuršu laukumā pie Sv. Annas baznīcas un Jaunajā ostmalā.

Foto: Edgars Pohevičs

Ganību ielā arīdzan izvietoti krāsaini pūpolu un ziedu motīva dekori. Pūpolu zaru pušķis rotā arī Jūras ielas apli, īpaši priecējot autobraucējus. Savukārt laukumā pie Liepājas Latviešu biedrības nama liepājniekos pavasara sajūtas raisa putnu vīteris – skultptūrās iebūvētas audio ierīces ar ierakstiem, no kuriem skan putniņu dziesmas.

Foto: Edgars Pohevičs

Lieldienu rotājumi Liepājā būs skatāmi līdz 8. aprīlim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!