Foto: Shutterstock

Lai skolēni 2024./2025. mācību gadā varētu iestāties Rīgas valsts ģimnāziju 7. un 10. klasēs, tiks organizēti vienoti iestājpārbaudījumi. Lai tiem pieteiktos, reģistrēšanās jau sākusies skolēniem uz 7. klasēm, bet 20. aprīlī tā tiks atvērta uz 10. klasēm.

Vienoti iestājpārbaudījumi matemātikā rakstveidā notiks:

  • uz 7. klasi – 2024. gada 27. aprīlī pulksten 10;

  • uz 10. klasi – 2024. gada 11. maijā pulksten 10.

Iestājpārbaudījumi notiks saskaņā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta iekšējiem noteikumiem – "Iestājpārbaudījumu organizēšanas kārtība un vienoto kritēriju noteikšana izglītojamo uzņemšanai 7. un 10. klasēs Rīgas valstspilsētas pašvaldības valsts ģimnāzijās".

Reģistrēšanās iestājpārbaudījumiem ilgs 14 kalendārās dienas, un tā tiks sākta trīs nedēļas pirms iestājpārbaudījuma.

Reģistrēšanās 7. klases iestājpārbaudījumam jau uzsākta 6. aprīlī un ilgs līdz 20. aprīlim pulksten 9.; Reģistrēšanās vienotajam iestājpārbaudījumam – šeit.

Savukārt reģistrēšanās 10. klases iestājpārbaudījumam tiks uzsākta 20. aprīlī pulksten 9 un ilgs līdz 4. maijam pulksten 9.

Iestājpārbaudījumu skolēns varēs kārtot visās Rīgas valsts ģimnāzijās:

  • Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā;

  • Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā;

  • Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā;

  • Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā;

  • Āgenskalna Valsts ģimnāzijā;

  • Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzijā.

Katrai ģimnāzijai būs noteikts iestājpārbaudījuma kārtošanas vietu skaits. Reģistrējoties iestājpārbaudījumam, būs jānorāda ģimnāzija, kurā kārtos (rakstīs) iestājpārbaudījumu.

Ar iestājpārbaudījumā iegūto rezultātu skolēns varēs piedalīties konkursā uzņemšanai Rīgas valsts ģimnāziju 7. un 10. klasēs.

Rīgas valstspilsētas pašvaldība nosaka minimālās prasības uzņemšanai Rīgas valsts ģimnāzijās – visi vērtējumi 6. klases liecībā (pretendējot uz 7. klasi) vai apliecībā par pamatizglītību (pretendējot uz 10. klasi) nav zemāki par četrām ballēm, bet vērtējumi latviešu valodā nav zemāki par piecām ballēm. Iepriekš minētās prasības netiks piemērotas pretendentiem, kuri mācās vai ieguvuši pamatizglītību ārpus Latvijas.

Saskaņojot ar departamenta Izglītības pārvaldi, ģimnāzijas izdos savus uzņemšanas noteikumus, kuros var noteikt citas papildu prasības vai kritērijus uzņemšanai ģimnāzijā.

Departaments ir saskaņojis šādas papildu prasības uzņemšanas valsts ģimnāziju 7. klasēs:

  • Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā ir noteikts papildu iestājpārbaudījums svešvalodā (atbilstoši pirmajai svešvalodai – vācu valoda vai angļu valoda);

  • Rīgas Valsts 3. ģimnāzija ir noteikusi augstākas prasības vērtējumiem liecībā, beidzot 6. klasi, mācību priekšmetos latviešu valoda, angļu valoda un matemātika.

Ar uzņemšanas noteikumiem var iepazīties ģimnāziju mājaslapās.

Tiem pretendentiem, kuri plāno stāties Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, ieteikums kā matemātikas vienotā iestājpārbaudījuma kārtošanas vietu izvēlēties Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, jo abi iestājpārbaudījumi notiks vienā dienā.

Mēnesi pirms iestājpārbaudījumiem vietnē "lzglitiba.riga.lv" tiek publicētas iestājpārbaudījuma programmas un iestājpārbaudījuma uzdevumu piemēri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!