Foto: Reuters/Scanpix/LETA

18. aprīlī princis Viljams atsāka pildīt savus pienākumus. Viņa dienas plānos ietilpa labdarības organizācijas pameklējums Lielbritānijas grāfistē Sari, kas nodarbojas ar pārtikas izdalīšanu, tur viņš viesojās arī virtuvē, pēc tam princis devās uz Rietumlondonas jauniešu centru, Viljama dienas gaitām seko līdzi BBC.

Kriketa kluba ārpusē, kur princi Viljamu sagaidīja, bija sapulcējies neliels ļaužu pūlis. Lielākā daļa cilvēku vienkārši bija ziņkārīga, un gribēja redzēt karalisko vizīti.

Labdarības bāzē "Surplus to Supper" grāfistē Sari Viljams virtuvē iemēģināja arī savas prasmes ēst gatavošanā. Pēc ēdiena sagatavošanas procesa princis devies palīgā izdalīt sagatavotās maltītes. Dodoties prom, Viljamu pavadīja aplausi un gaviles. Viena no līdzdibinātājām Klēra Hopkinsa teica, ka viņa jutās ļoti priviliģēta, jo labdarības bāze izvēlēta kā vien no prinča vizītes pieturām. Vēl viņa piebilst, ka princis esot izskatījies ļoti aizrautīgs vizītes laikā.

Princim viena no brīvprātīgajām pasniedza kartītes, kurās pausts atbalsts princesei Katrīnai un karalim Čārlzam, kuriem abiem diagnosticēts vēzis. Taču Viljams neatklāj Keitas veselības stāvokļa detaļas. Tajās rakstīts "Nācijas sirdis tika salauztas, kad jūs ļoti drosmīgi runājāt par savām personīgajām veselības problēmām. Jūs noteikti esat no tērauda, lai to paturētu sevī. Jūsu karaliskā augstība, jūs to pārvarēsiet ar atbalstu no sava mīlošā vīra, gādīgajiem vecākiem un tuvās māsas un brāļa." Princis brīvprātīgajiem teica, ka rūpējas par sievu un saņēmuši daudz laba vēlējumus, kas adresēti gan Katrīnai, gan Čārlzam.

Hanvortas Jauniešu centrā, kurš piedāvā dažādas aktivitāte jauniešiem, princis sarunājās ar centra apmeklētājiem, sēžot kopā dīvānā un apspriežot, ko centrs viņiem piedāvā.

Lai gan princis līdz šim nebija veicis savus oficiālos pienākumus, viņš tomēr tika manīts pagājušajā nedēļā "Aston Villa" futbola spēlē ar savu dēlu princi Džordžu.

Velsas Princesei Keitai tika diagnisticēts vēzis, līdz ar to Viljams atbalstīja sievu un uz brīdi pazuda no sabiedrības acīm. Keita gan sabiedrībā atgriezīsies un savus pienākumus sāks veikt tikai pēc tam, kad saņems medicīniskās komandas atļauju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!