Foto: AFP/Scanpix/LETA

Policija atkal aizturējusi slaveno klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu – šoreiz Malmē, kur viņa piedalījās protestā pret Izraēlas dalību "Eirovīzijā". Zviedrijas policisti Tūnbergu aizveduši prom no palestīniešu atbalsta mītiņa, taču nav skaidrs, vai viņai izvirzītas arī kādas apsūdzības, vēsta ārvalstu prese.

Tūnberga patlaban uzturas "Eirovīzijas" pilsētā Malmē un piedalās protestos Palestīnas atbalstam. Policijas paziņojumā teikts, ka tā pabijusi vairākās neatļautās publiskās pulcēšanās vietās un aizturējusi vairākus cilvēkus, bet nav zināms, vai Tūnberga tikai aizraidīta prom no protesta, vai arī aizturēta uz ilgāku laiku.

Tūnberga protestā bija tērpusies kefijā jeb arābiem raksturīgajā lakatā un iestājās pret Izraēlas dalību "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Izraēlas māksliniece Edena Golena ar dziesmu "Hurricane" finālā palika 5. vietā.

"Es esmu šeit, lai parādītu – ir nežēlīgi un nepieņemami, ka "Eirovīzija" ļauj piedalīties Izraēlai laikā, kad notiek genocīds," viņa izteicās.

Palestīniešu atbalsta mītiņi Malmē notika visu "Eirovīzijas" nedēļu. Protestētāji metās cīņā ar plakātiem, kas vēstīja "laipni lūdzam genocīda dziesmu konkursā" un tamlīdzīgiem.

Šī ir kārtējā reize, kad Tūnberga sastopas ar policijas uzmanību. Aprīļa sākumā 21 gadu veco aktīvisti aizturēja uz autoceļa Nīderlandē, kur jaunieši bija bloķējuši svarīgu autoceļu, lai protestētu pret degvielas subsīdijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!