Fоtо: Kadrs no video

Pirmais un līdz šim vienīgais Krievijas politiķis, kurš pirms četriem gadiem nomainīja savu dzimumu, tagad atgriezies atpakaļ savā bioloģiskajā dzimumā, raksta medijs "Meduza". Tagad viņš vairs nav Jūlija Alešina, bet gan Romans Alešins.

Pirmais Krievijas politiķis-transpersona veicis apgriezto pāreju un atkal iejuties vīrieša ādā, kādā arī bija piedzimis. Alešins ir Altaja reģiona politiķis, pirms gada posies kandidēt arī gubernatora vēlēšanās.

Tagad, no Jūlijas kļūstot atkal par Romanu, politiķis sniedzis interviju vietējam laikrakstam, kurā skaidro, ka jūtas vīlies liberālajā ideoloģijā, kā arī palūdzis piedošanu "visai krievu tautai" par savām izdarībām līdz šim. Viņa ideja par dzimuma mainīšanu bijis "sods par senču grēkiem". Pēc sarunām ar saviem tuviniekiem Alešins izdomājis atgriezties no Jūlijas ķermeņa atkal Romana ķermenī.

"Gavēņa laikā es sapratu, ka esmu puisis," Alešina paša soctīklos pausto citē "Meduza", "es pārlūkoju savu senču vecos albumus, lūdzos par viņiem, un tas man palīdzēja iesakņoties domā, ka esmu puisis".

Viņš, gluži tāpat kā Filips Kirkorovs, esot sapratis, ka bija iegājis "ne tajās durvīs". Politiķis uzsver, ka ir savas valsts patriots un palūdza piedošanu nācijai.

2024. gada sākumā Alešins kopā ar savu māti izstājās no partijas "Pilsoniskā iniciatīva". Viņš vairs negrasās turpmāk darboties politikā, bet gan pievērsties garīdzniecībai.

Alešins agrāk paudis, ka savu pasi ar Jūlijas Alešinas vārdu saņēmis 2020. gada jūnijā. Tas viņam netraucēja jau pēc gada kā transpersonai vadīt "Pilsoniskās iniciatīvas" Altaja reģiona nodaļu. 2022. gada rudenī, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu, kas aizliedz LGBT propagandu, Alešins atkāpās no sava amata.

Pērn viņš paziņoja par plāniem kandidēt uz Altaja gubernatora amatu, tomēr mēnesi vēlāk no plāna atteicās, jo neesot varējis savākt pietiekamu parakstu skaitu no atbalstītājiem.

Intervijā "Novaja Gazeta Europe" politiķis toreiz sacīja, ka pagaidām neplāno pamest Krieviju, taču, ja "piespiedu psihiatriskās ārstēšanas tēma attīstīsies tālāk, būs jādomā par emigrāciju".

Alešins arī pats savā "Telegram" kanālā vēl pērn rakstīja, ka transpersonas Krievijā saskaras ar vajāšanu.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !