Fоtо: Shutterstock

Pavisam nesen medijos nonāca influenceres Didrihsones drāma – viņa soctīklos bija publicējusi sava dēla lidojuma biļeti, un kāds "labvēlis" izdomājis atcelt viņu ceļojumu. Tā kā visi dati bija pieejami, to viņam arī gandrīz veiksmīgi izdevās īstenot. Kā šādos gadījumos rīkoties? Vai cits cilvēks patiesi var atcelt lidojumu, izmantojot vien to informāciju, kas pieejama fotoattēlā? Kādus datus noteikti vajag nosargāt no citu acu skatieniem?

Datu aizsardzības speciālists Matīss Kroičs uzskata, ka, ja publisko informāciju, kas norādīta uz kādas biļetes, tas pakļaus tevi riskam arī no drošības viedokļa: "Manā ieskatā jebkuri dati no koncerta vai lidojuma biļetes nebūtu jāpublisko, jo šādā veidā tiek darīts zināms laiks un vieta, kurā persona, uz kuras vārda ir biļete, atradīsies vai dosies. Tas būtu līdzīgi, ja jūs nopublicējat savus internetbankas pieejas kodus un paroles. Skaidrs, ka jūs likumam pakļaujat pats sevi."

Arī tādus datus kā kontaktinformācija ir jāpasargā: "To var izmantot "phishing" (darbība, ar kuru mēģina iegūt sensitīvu informāciju, piemēram, bankas konta numuru) darbību veikšanai." Tātad rūpīgi jāsargā jebkuri personas dati, ja nevēlies, lai nozog tavu identitāti.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !