Foto: Shutterstock

Nedēļas nogalē, no 6. līdz 9. jūnijam, Esplanādes parku Rīgā piepildīs bairīša cienītāji – alus festivālā "Hops Rīga" pulcēsies 20 dažādi Latvijā un pasaulē zināmi alus ražotāji un darītāji, plānotas dažādas sacensības un pārbaudījumi, ko pavadīs plaša kultūras programma. Ieeja pasākumā ir bez maksas, stāsta festivāla organizatoru komandas pārstāve Anna Blaua.

Blaua skaidro, ka festivāla mērķis ir popularizēt alus kultūru, iesaistot alus mīļotājus un jaunus interesentus, kā arī piedāvāt iespēju iepazīt dažādas alus šķirnes un to ražotājus patīkamā atmosfērā pilsētas centrā.

Festivālā varēs iepazīt vairākus desmitus alus ražotāju darīto alu un to dažādās garšas un aromātus – no tradicionāliem un pazīstamiem līdz jauniem un eksperimentāliem. Katru dienu paredzēta arī kultūras programma uz centrālās skatuves, dažādas aktivitātes un izaicinājumi.

Alus festivālā varēs nogaršot alu no tādiem alus darītājiem kā "Valmiermuižas alus", "Mežpils", "Bauskas alus", "Madonas alus","Lielvārdes alus", "Labietis", "Kokmuiža", "Lido", "Teikas alus","Brūzis Manufaktūra", "Tālavas kēniņa alus", "Cesvaines alus", "Užavas alus", "Stargorod", "Leffe", "Paulaner", "Genys", "Craft beer station", "Bursh alus darītava", kā arī "Mūrbūdu sidrs".

Alus festivāls darbu sāks 6. jūnijā pulksten, taču oficiālā atklāšana notiks pulksten 19, ko ieskandinās "Kvintets Rīga" un DJ ALL-VISS. Nākamajās dienās uz "HOPS Rīga" lielās skatuves uzstāsies grupas "Dziļi violets", "Very cool people", "The B/H", "Gapoljeri", kā arī Rīgas mežragu kvartets, RTU studentu pūtēju orķestris "SPO" un DJ Volfs, DJ Arturs Krūzkops, DJ Linda Samsonova.

Visu festivāla laiku notiks dažādas ar alu saistītas aktivitātes: Bauskas alus Beer Pong turnīrs, alus bundžu hokotrons, alus bundžu torņa būvēšanas sacensības, Lielvārdes alus aklā degustācija ar Ingemāru Dzeni, alus joga, spēka sacensības u.c.

Festivāla darba laiks:

  • Ceturtdien, 6. jūnijā, no 15.00 līdz 23.00

  • Piektdien, 7. jūnijā, no 11.00 līdz 00.00

  • Sestdien, 8. jūnijā, no 11.00 līdz 00.00

  • Svētdien, 9.jūnijā, no 11.00 līdz 20.00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!