Foto: Publicitātes foto

Saldējums prasa mākslu – tieši ar šādu noskaņojumu vasarīgā tveicē, 4. jūnija vakarā, mākslas centrā "Zuzeum", notika "Food Union" rīkotā 2024. gada saldējuma sezonas atklāšana. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 200 viesi, to starpā arī sabiedrībā populāras personas. Ikviens saldējumu varēja ne tikai apēst neierobežotā daudzumā, bet arī piedzīvot to vēl vizuāli neredzētā veidā.

Emociju ceļojums

Viesiem pasākuma laikā bija iespēja apskatīt un izbaudīt īpaši šim vakaram radītas instalācijas. Saldējuma zīmols "Ekselence" pārsteidza ar "instagramīgu" fotosienu, kas radīta no īstām saldējuma vafelēm. Retro zīmols "Vēsma" vārda tiešajā nozīmē bija "vēss", jo saldējumi tika iesaldēti ledus skulpturā. "Jungle Pop" kā jau džungļos – bija neparedzams, tāpēc šajā vakarā tas iemiesojās "body-art" stilistikā uzgleznotā papagaiļa tēlā. Turpretim "Pols" bija ļoti nopietns – tas aicināja viesus piedalīties simboliskās vēlēšanās, atdodot savu balsi par svarīgākajiem jautājumiem saldējuma pasaulē. Kas gan tie būtu par saldējuma svētkiem bez "Karlsons"? Tas viesus ne tikai atveldzēja ar saldējuma kokteili, bet arī pārsteidza ar milzīgu vides instalāciju, kas tapusi no plīvojošiem saldējuma iepakojumiem.

Garšu palete

Saldējumi bija ne tikai piedzīvojami, bet arī izgaršojami – kā bez tā?! Restorāna "36. līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs sarūpēja svaigi ceptu vafeļu paletes, kuras krāšņoja 11 šī gada jaunie "Food Union" saldējumi degustāciju izmērā. Viesi kā īsti degustatori nogaršoja katru saldējuma veidu pa drusciņai – ķiršu un Rīgas Melnais Balzams saldējumus no "Ekselence", trīs "Pols" saldējumus – ar riekstiem, dzērvenēm un mango, zīmola "Vēsma" siera sūkalu saldējumus ar citrona un ābolu garšu, kā arī divus vegāniskus sorbeta saldējumus ar avenēm un mango, "Tio" ar rozīnēm, "bubble-gum" garšu, "Jungle Pop" un dzērveņu "Karlsonu".

Veldzējošs un muzikāls baudījums

Par bāra piedāvājumu šoreiz parūpējās "Holy Sip" bārmeņi Arvja Zēmaņa vadībā, sagatavojot īpašus kokteiļus, kas pieskaņoti jauno saldējumu garšām. Kā gan bez mūzikas? Vasarīgus "funky jazz" ritmus iegrieza Dj Jazzy Marky, savukārt, nostaļģiskās popa grupas "Kautkaili" uzstāšanās kļuva par melodisko noslēgumu šī gada saldējuma sezonas atklāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!