Foto: Shutterstock

Ir pagājuši jau piecdesmit gadi, kopš brīdinājums par viesuļvētru pēkšņi atcēla izlaidumu vidusskolēniem Mūrā, Ohlahomas štatā 1974. gadā. Nu pienācis laiks saņemt ilgi gaidītos diplomus, ziņo BBC.

Gadiem ilgi 500 skolēni, kuri svinīgā ceremonijā tā arī diplomu nesaņēma, prātuļoja par oficiālu izlaiduma ceremoniju. Un tagad, pēc 50 gadiem, izlaidums pienācīgi notiks. "Mūsu mazbērni redzēs, kā mēs absolvēsim!" kāds vīrietis dedzīgi teica laikrakstam "The Oklahoman" pirms gaidāmā pasākuma.

1974. gada 23. maijā priekā satraukti vidusskolēni tikko bija ieņēmuši vietas futbola stadionā zem tumšām debesīm. Bet tad skolas administrators pienāca pie mikrofona un paziņoja, ka cilvēkiem steidzami jāmeklē patvērums.

Lietus izmērcēja skolēnu svinīgos tērpus, kad viņi centās patverties no briesmām zem tribīnēm un muka no skolas, lai meklētu drošāku patvērumu.

Nākamajā dienā bija izplānotais skolas izbrauciens, tamdēļ svinīgo pasākumu nevarēja pārcelt – tā vietā absolventiem lika bez ceremonijām paņemt diplomus pirms mācību gada beigām.

Mūra vidusskolas direktore Reičela Stārka izdevumam "The Oklahoman" sacīja – viņa ir priecīga, ka palīdzēja noorganizēt novēloto ceremoniju. "Tas ir ļoti unikāli," teic Stārka. "Es nekad agrāk par ko tādu neesmu dzirdējis. Viņi [skolēni] joprojām ir daļa no mūsu kopienas, tāpēc mēs to darīsim viņu dēļ."

Tā nu siltā un saulainā sestdienā, kas absolūti nedraudēja ar vētru, 200 skolēni beidzot svinīgas ceremonijas pavadījumā saņēma savus diplomus. Klases prezidents Bobs Beikers sniedza mazliet pārveidotu versiju savai runai, ko viņš bija plānojis un sarakstījis pirms pusgadsimta.

"Jo vecāks kļūsti, jo vairāk atskaties atpakaļ un domā, ka esi kaut ko palaidis garām," teica Maiks Vilsons, kurš palīdzēja noorganizēt izlaidumu. Lai arī 1974. gada 23. maija debesis bija tik melnas un draudīgas, ka cilvēki steidzami meklēja drošu patvērumu, tajā dienā Mūru viesuļvētra tā arī neskāra.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!