Foto: Vida Press

Sers Īans Makkellens, uzstājoties cīņas ainā izrādē "Player Kings" Londonas Neola Kauarda teātrī, šķietami zaudēja pamatu zem kājām un nokrita no skatuves, ziņo BBC.

85 gadus vecais aktieris pēc kritiena sauca palīdzīgā un sāpēs skaļi kliedza. Viņam palīgā steidzās kāds darbinieks, pēcāk mākslinieku aizveda uz slimnīcu.

Viss noticis ļoti ātri un sākumā pat šķitis, ka tā ir daļa no iestudējuma, taču kad aktieris kliedza un darbinieki viņam metās palīgā, bija skaidrs, ka lieta ir nopietna. Teātrī iedegās gaismas un darbinieki visus evakuēja. Izrāde, ko bija paredzēts spēlēt otrdien, 18. jūnijā, ir atcelta, lai aktieris varētu atpūsties.

Teātra runasvīrs vēlāk stāstīja, ka aktierim veiktas medicīniskās pārbaudes un rentgens. Ārsti apgalvojuši, ka viņš atveseļosies ātri. "Īans ir labā noskaņojumā," teica teātra pārstāvis. Uz skatuves viņu atkal varēšot redzēt jau trešdien.

Šekspīra izrādes "Henrijs IV" iestudējumā "Player Kings" sers atveido Džonu Falstafu. Cīņas ainā, kad aktieris nokrita, bija iesaistīti arī Velsas princis un Henrijs Persijs.

Viens no skatītājiem atzina, ka tas bija šokējoši – redzēt, kā sers Īans nokrīt no skatuves tieši skatītāju priekšā.

Šī nav pirmā reize, kad aktieris savainojies un nācies atcelt izrādi. Pirms pieciem gadiem viņš, skrienot uz vilcienu, savainoja kāju, tādēļ tika atcelta izrāde "Karalis Līrs" Jorksa hercoga teātrī.

Aktiera pazīstamākās lomas ir triloģijās "Gredzenu pavēlnieks" un "Hobits", kur viņš atveidoja Gendalfu. Sers Īans Makkellens piedalījies arī filmās "X-cilvēki", "Skaistule un briesmonis", "Da Vinči kods" un "Mr. Holmes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!