Foto: SWNS/Scanpix/LETA

Kāds angļu uzņēmējs nolēmis vērsties tiesā pret tehnoloģiju gigantu "Apple", vainojot to savas laulības izjukšanā, vēsta "The Telegraph". Vīrietis bijis precējies 20 gadus, taču savienībai punktu pielika brīdis, kad sieva izlasīja vēstules, ko viņš bija sūtījis prostitūtām. Vīrietis pats savas sarakstes dzēsis, taču tās tomēr netika izdzēstas neatgriezeniski.

Neuzticīgais vīrietis no "Apple" vēlas saņemt sešus miljonus dolāru. Saziņai ar prostitūtām viņš izmantojis savā "iPhone" iebūvēto funkciju "iMessage" un visas sarakstes allaž izdzēsis. Taču tās ieraudzīja un izlasīja viņa kundze, kura lietojusi visas ģimenes kopīgo "Mac" datoru. Sieva ieraudzījusi pat vairākus gadus senas ziņas, lai gan vīrs, sarakstes dzēšot, savā tālrunī redzēja paziņojumu, ka tās ir dzēstas.

Tagad brits uzskata, ka "Apple" izjaucis viņa laulību, jo, viņaprāt, izdzēstām ziņām jābūt tik tiešām izdzēstām, nevis "jāuzpeld" kādā no savienotajām ierīcēm. Viņš uzskata, ka kompānijai būtu jāinformē lietotājs, ka telefonā dzēstas ziņas pazūd tikai tur, bet ne citviet. "Ja jums saka, ka ziņojums ir izdzēsts, tad jums ir tiesības uzskatīt, ka tas tā arī ir," izteicies anonīmais pusmūža brits.

Prostitūtām sūtītās ziņas sievai "parādīja" "Apple" ierīču savienojošā funkcija. Ziņas izlēca sievas acu priekšā, kad viņa ģimenes "Mac" datorā atvēra "iMessages" opciju. Drīz pēc tam kundze devās iesniegt laulības šķiršanas pieteikumu, kas neuzticīgajam vīram izmaksājis visai dārgi, proti, šķiršanās viņam maksājusi piecus miljonus sterliņu mārciņu, un šo summu plus tiesāšanās izdevumus viņš tagad vēlas piedzīt no "Apple".

"Tas bija ļoti necilvēcīgs veids, kā manai sievai to uzzināt. Ja es būtu varējis ar viņu racionāli izrunāties, mēs joprojām būtu precējušies. Mums bija lieliska laulība, un daudzi vīrieši dara to pašu, ko es," par prostitūtu pakalpojumu izmantošanu saka viņš. Vīrietis argumentē, ka daudzi viņam pazīstamie iesaistās nopietnos ārpuslaulības romānos, taču viņš tikai izmantojis prostitūtas gadījuma sakariem, un ātrai saziņai izmantojis īsziņas telefonā.

Visticamāk, neuzticīgā vīra problēma slēpjas faktā, ka viņa tālrunis nebija pieslēgts "iCloud" funkcijai, kurpretī ģimenes dators bija. Kā skaidro "Apple", ja ierīce nav savienota ar "iCloud", dzēšot ziņojumus, tie pazūd tikai no vienas ierīces, bet paliks citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!