Foto: Publicitātes foto

Kāda brazīliete pūtīs 124 sveces uz savas jubilejas tortes. Dona Džūlija ir dzimusi 1900. gada 22. jūnijā, un, neraugoties uz cienījamo vecumu, viņai nav pat sirmu matu.

Amantinas dos Santos Duvirgemas, zināma arī kā Dona Džūlija, vecumu nav iespējams pārbaudīt, jo viņas dzimšanas apliecība nav pieejama (dokumentus viņa ieguva tikai tad, kad pieteicās pensijai), tāpēc viņai vieta Ginesa rekordu grāmatā ir liegta. Tomēr viņas dzimšanas datumu apstiprinājuši četri cilvēki, kas ir vecāki par 70 gadiem un kuri pazīst sievieti vismaz 20 gadus.

Dona Džūlija dzīvo Brazīlijā, Paranā un apgalvo, ka tik augsts gadu skaits ir bijis iespējams tikai pateicoties viņas unikālajai diētai. Tā sastāv no vārītām olām un tradicionālās vietējās kūkas Bolo de Polvilho, kas pagatavota no maniokas miltiem. Donas Džūlijas sociālā darbiniece Helēna Kristīna Preira izdevumā "The Sun" apstiprina: "Viņai nav diabēta, galvassāpju vai augsta asinsspiediena. Dona Džūlija nelieto zāles un viņai nav sirmu matu."

Patlaban oficiālā pasaulē vecākās personas titula rekorda turētāja ir 117 gadus vecā amerikāņu-spāņu izcelsmes Branja Morera. Viņa kļuva par rekordisti pēc tam, kad pērn, 118 gadu vecumā, nomira iepriekšējā rekordiste, franču mūķene Lusila Randona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!