Foto: Shutterstock

Jaunzēlandes tribunāls noraidījis kādas sievietes prasību pret savu otru pusīti, kurš viņu laikus neesot nogādājis lidostā. Tamdēļ sieviete nokavējusi lidojumu, kas bijis svarīgs, jo dāma bija iecerējusi doties uz koncertu ar draugiem, vēsta BBC.

Draugu viņa apsūdzējusi "mutiska līguma" pārkāpšanā. Tajā viņš piekritis aizvest sievieti uz lidostu un pēcāk pats atgriezties mājās, lai pieskatītu dāmas suņus.

Saskaņā ar juridisku dokumentu, kurā norādīti tikai pieteikuma iesniedzēja un atbildētāja iniciāļi, sieviete (CL) sacīja, ka lūgusi savam draugam (HG) laikā no pulksten 10.00 līdz 10.15 aizvest viņu uz lidostu. Acīmredzami viņam tas nav izdevies, un to dāmas draugs paskaidroja arī Jaunzēlandes strīdu tribunālam.

Dāma savukārt bija tik neapmierināta, jo nokavējusi lidojumu, un viņai nācies segt rēķinu par papildu izmaksām – ceļošanu nākamajā dienā un suņu ievietošanu transportēšanas būrītī. Savā prasībā viņa turpināja ieskicēt sīkumus par neērtībām, ar kurām viņa saskārās, tostarp izmaksām par transporta pakalpojumiem uz lidostu.

Būdami attiecības vairāk nekā sešus gadus, šo strīdu pāris nepārdzīvoja un izšķīrās. Pirms lietas izbeigšanas tribunāls noskaidroja, vai sievietes draugs tik tiešām ir noslēdzis līgumu, lai viņu aizvestu uz lidostu un pieskatītu viņas suņus, tomēr rakstisku pierādījumu tam, protams, nav.

"Ja draugi nepilda savus solījumus, otra persona var ciest no finansiālām sekām, bet var gadīties, ka viņi nekompensē šo zaudējumu," lēmumā pacietīgi paskaidro tribunāla tiesnese Krisija Kovija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!