Foto: LETA

Rīts mūsu mazajā dzīvoklī Aptiekas ielā sācies kā jau ierasts. "Valoooooģaaa! Valoooģaa!" pārdabiskā balsī kliedz kaimiņiene stāvu zemāk. Pirms aptuveni gada Larisa (vārds mainīts, lai gan jēgas īsti nekādas) klauvēja pie mūsu durvīm un kareivīgi prasīja, kur esam likuši Valoģu. Esot pie mums atnācis un mājās vairs nav atgriezies. Larisa nofotografēja manu vīru un aizgāja. Policija šoreiz neieradās. Iepriekšējā reizē policijai nācās mūs iztaujāt par skaļiem remonta darbiem dzīvoklī, kur vaininieks izrādījās mūsu putekļsūcējs. Kopš tā laika policija vairs īsti netic, ka mūsu dzīvoklī notiek nesankcionētas stepa nodarbības vai būvdarbi, tāpēc droši vien arī šoreiz aizdomas, ka mēs esam nolaupījuši Valoģu, varētu būt lieka policijas laika un budžeta izšķērdēšana.

Nupat jau kļūst žēl Larisas. Nebijām nojautuši ka Valoģas, Ļoņas, Krisķinas un Oļas (vārdi nav mainīti) meklējumi nav tikai vēlme piečakarēties gados jaunajiem kaimiņiem, bet gan aizmetnis kādai no vecumdienās tipiskajām mentālās veselības problēmām, kas nu rezultējusies operas cienīgās ārijās divdesmit četras stundas diennaktī. Valoģa, Ļoņa, Krisķina un Oļa dzīvo tikai Larisas iztēlē. Un mūsu dzīvoklī.

Pēc brokastīm laiks doties īsā pastaigā pa rajonu. Ne tāpēc, ka pašai baigi gribas, bet sunim vajag. Mums ir vācu īsspalvainais putnu suns – teorētiski medībām paredzēts dzīvnieks, bet realitātē nervu kamols, kurš, ja viņam būtu ļauts, savu dzīvi labprātāk pavadītu, piešūts mums pie sāniem. Mēdz teikt, ka suņi ir labs iepazīšanās rīks, ja esi vientuļš. Ja Sarkandaugavā vēlies iepazīties ar cilvēkiem kategorijā sešdesmit plus, putnu suns ir kā radīts tev. Pastāv liela iespēja, ka pēkšņi kļūsi par mikroslavenību, tiesa, mēs joprojām neesam atkoduši, kāpēc tieši šī šķirne šajā vecuma grupā un šajā rajonā rada tādu interesi. Bet par putnu suņiem un Sarkandaugavu nedaudz vēlāk.

Izeju pagalmā. Pie kāpņutelpas zaļajā zonā pirmā stāva kaimiņiene Marina (kaut kas tamlīdzīgs) ir izveidojusi elegantu riepu un plastmasas karotīšu dārzu, kur ik pa laikam uzplaukst arī pa kādai puķei.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!