Foto: Guiness World Records, guinnessworldrecords.com

Pasaulē garākais suns vārdā Kevins nomiris pāris dienas pēc iekļūšanas Ginesa rekordu grāmatā un titula apstiprināšanas. Sasirgušajam Kevinam, kas bija vien trīs gadus vecs, tika veikta neplānota operācija, kā rezultātā viņš pārcēlās uz citiem medību laukiem, vēsta "CNN".

Foto: Guinness World Records, guinnessworldrecords.com

Kevina ģimene, kas dzīvo ASV Demoinas pilsētas rietumos, ir sagrauta, atzinusi īpašniece Treisija Vulfa. "Viņš bija labākais milzu puika," viņa piebilda.

Kevins bija 0,97 metrus augsts, mērot no kājām līdz kaklam virs pleciem, un, kad piecēlās stāvus uz pakaļējām ķepām, viņš sasniedza 2,13 metru garumu, stiepjoties pāri saimnieka Rodžera Vulfa augumam.

Par spīti viņa lielumam, Kevins bija "maigs milža iemiesojums" teica suņa saimnieks, kad 13. jūnijā tika apstiprināts suņa auguma rekords. Suns baidījies no ļoti daudzām lietām, pat mērlentes, ko izmantoja, lai apstiprinātu viņa rekordlielo augumu. Treisija piebilda, ka viņš baidījies arī no putekļusūcēja, "lēkāja un skrēja, lai no tā izvairītos."

Kad Kevins tika aizvests un pirmo treniņu, viņš tik ļoti uztraucies, ka telpas vidū apkakājies. "Es nedomāju, ka viņš apzinās, cik liels ir. Viņš nemitīgi cenšas iespiesties mazās gultiņās un apsēsties uz mums, un dara visu, ko dara mazāki suņi," jūnija sākumā teica Treisija.

Katru dienu viņš apēda 10 porcijas ēdiena, kā arī reizēm čiepa kārumus no virtuves letes. Ģimene suni nopirka, kad viņš vēl bija kucēns un nodēvēja par Kevinu tā pat, kā filmas "Viens pats mājās" galveno varoni. Viņš auga lielāks, līdz pat pārauga poniju un tika atzīts par pasaulē garāko vīriešu kārtas suni, pārņemot šo titulu no vācu doga Zeva, kurš arī nomira trīs gadu vecumā, pēc tam, kad saslima ar kaulu vēzi.

Saskaņā ar Amerikas Kinoloģijas kluba datiem vācu dogu šķirņu suņiem esot samērā īss mūžs, salīdzinājumā ar mazākiem suņiem, kuri vidēji dzīvo no astoņiem līdz 10 gadiem, un dogu tēviņi vidēji ir 0,76 metrus augsti.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!