Foto: AP/Scanpix/LETA

34 gadus vecais Lukass Makklišs 11. jūnijā devās pārgājienā pa Santakrusas kalniem Kalifornijā. Viņa pastaigai vajadzēja ilgt tikai trīs stundas, taču vīrietis pazuda uz desmit dienām, jo apmaldījās. Ģimene par Makkliša pazušanu policijai ziņoja tikai sestajā dienā, kad viņš neieradās uz plānotām saimes vakariņām, raksta "New York Post".

"No mājām izgāju bez krekla, tikai biksēs, zābakos un cepurē. Man līdzi bija lukturītis un saliekamās šķēres. Tas arī viss," pēc brīnumainās atrašanās ASV presei stāsta pārgājienu cienītājs. Viņš bija pazudis desmit dienas, jo apmaldījās. Kā pats saka, visu laiku tikai turpinājis iet un iet cerībā, ka spēs no kalniem izkļūt.

Glābēji nelaimīgo vīrieti atrada pagājušajā ceturtdienā. Santakrusas policijas departamentā skaidroja, ka vairāki cilvēki dzirdējuši tālus palīgā saucienus, taču nebija iespējams noteikt precīzu vietu, no kurienes Makklišs tos izkliedzis. Pats tūrists stāsta, ka dienu gaitā pat zaudējis balsi, taču nekādu citu traumu viņam nav.

Makklišs atklāj, ka izdzīvojis tikai tāpēc, ka nav pieļāvis sava organisma atūdeņošanos, proti, kolīdz ieraudzījis kādu avotiņu vai ūdenskritumu, tā meties ūdeni iesmelt savā zābakā un no tā padzēries. Pirmās piecas dienas pārticis no meža ogām, bet tad viņu sākuši vajāt sapņi par kārtīgu ēdienu – tako, burito un tamlīdzīgi. Naktīs Makklišs gulējis uz slapjām lapām.

Iespējams, tūrists apmaldījies tamdēļ, ka Ziemeļkalifornijas meža ugunsgrēku dēļ nodegušas daudzas ceļa norādes. Vairums orientieru nodeguši vai citādi pazuduši. Savos klejojumos viņš gan bija redzējis svaigus pēdu nospiedumus, ko, visticamāk, atstāja glābēji, pazudušo meklējot.

Makklišs 10 dienas kalnos izdzīvojis, pateicoties ūdens dzeršanai. Staigājot pa kanjoniem augšā un lejā, viņam bija izdevies atrast ūdeni gandrīz četru litru apjomā katru dienu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!