Reaģējot uz Latvijas un Lietuvas aukstās zupas izcelsmes kariņu – kulinārijas blogeris Rojs Puķe jeb Pipars kopā ar digitālā satura veidotājiem Armandu Jaunzemu un Jāni Krīvēnu jeb Krivenchy šo sestdien, 29. jūnijā, pulksten 15.30 Esplanādē (pie Raiņa pieminekļa) aicina iedzīvotājus uz Latvijas aukstās zupas tautas degustāciju. Pasākuma mērķis ir panākt abu valstu kulinārijas cepiena mierizlīgumu, demonstrējot, ka aukstā zupa pieder cilvēkiem, un tā vienlīdz labi garšo kā Lietuvā, tā arī Latvijā.
Aukstās zupas tautas degustācijā aicināts piedalīties ikviens interesents, kurš vasaras tveicē vēlas baudīt vienu no siltās sezonas populārākajiem latviešu ēdieniem. Virtuves huligāns Pipars auksto zupu gatavos uz vietas Esplanādē visu skatītāju priekšā, kopā cerot pagatavot un izdalīt ap 500 zupas porciju. Papildus 15 litrus aukstās zupas pēc pasākuma Pipars ir iecerējis aizvest uz vairākiem Rīgas veco ļaužu pansionātiem, vienlaikus noskaidrojot arī senioru viedokli par to, kāda veida aukstā zupa viņiem garšo. Piparam pasākumā asistēs atpazīstamie pašmāju sociālo tīklu influenceri Armands Jaunzems un Krivenchy.
"Ēdiens ir tas, kas vieno, un mums noteikti nav jāstrīdas par to, kuram ir labāka aukstā zupa. Katrs savās mājas gatavo tā, kā viņam vislabāk garšo. Šis temats noteikti nav divu nāciju kašķa vērts. Man pašam aukstā zupa patīk. Bērnībā gan es to ēdu biežāk, to man gatavoja mamma. Tagad es to ēdu karstā laikā, kad tiešām gribās zupu, jo vasarā soļanku vai boršču nevaru ieēst. Piemērotāka ir aukstā zupa, kas ir viegls, tajā pašā laikā sātīgs ēdiens. Es domāju, ka Latvijas aukstās zupas degustācija būs foršs, cilvēkus vienojošs pasākums, jo mēs ikdienu pavadām lielā steigā un reti sanākam kopā," pārdomās par auksto zupu un gaidāmo pasākumu dalās Pipars.