Pipars, aukstā zupa
Foto: Publicitātes foto

Atsaucoties virtuves huligāna Roja Puķes jeb Pipara un digitālā satura veidotāju Armanda Jaunzema un Jāņa Krīvēna jeb Krivenchy aicinājumam panākt Latvijas un Lietuvas kulinārijas cepiena mierizlīgumu – Esplanādē aizvadīta Latvijas aukstās zupas tautas degustācija. Pusotras stundas laikā, pulcējoties ap 200 dažādu paaudžu cilvēkiem, tika izdalītas piecsimt aukstās zupas porcijas.

Karstuma tveicē, vēloties atveldzēties ar auksto zupu, interesentu netrūka. Pirmie degustatori Esplanādē pie telts, kur auksto zupu visu klātesošo priekšā gatavoja Pipars, jau sāka pulcēties labu laiku pirms izsludinātā pasākuma norises laika. Savukārt, pašā degustācijā aukstās zupas tika izķertas ļoti ātri. Populārie influenceri – Pipars, Jaunzems un Krivenchy – vērtējot cilvēku plašo atsaucību, klātienē izteiktos pozitīvos komentārus un draudzīgo pasākuma gaisotni, atzīst, ka tauta degustācijā Latvijas auksto zupu novērtējusi atzinīgi. Pasākumā izskanēja arī viedoklis, ka latviešiem, līdzīgi kā to nesen darīja leiši, arī būtu jārīko savs aukstās zupas festivāls.

"Pasākuma ideja radās manam draugam Tomam Baronam Lūķim. Piekritu momentā, jo kā var atteikties no iniciatīvas, kurā ir viss, kas cilvēkus priecē? Pasākums pie Esplanādes izdevās. Sacensība, garšas, pozitīvas emocijas un iespēja sanākt kopā, lai vienotos kopīgam mērķim. Šis pasākums ir vairāk par mieru, saticību un draudzīgu kaimiņu būšanu. Var jau sarakstīt dziesmu, kurā Tu noniecini otra spējas un varēšanu, izcel sevi un savu pārākumu, bet tad gaidi tādu pašu atbildi. Taču mēs nolēmām iet citu ceļu. Mēs aicinām uz izlīgumu. Mēs aicinām brāļus lietuviešus atzīt, ka mūsu zupas versija nav ne par pilīti sliktāka par viņu aukstās zupas versiju, un samierināties ar faktu, ka mēs esam spēcīgi savās kulinārajās izpausmēs un spējā novērtēt labi pagatavotu auksto zupu. Mēs nedzenamies pēc tituliem, mēs, latvieši, zinām kas esam un ko varam. Mēs mūsu kaimiņiem vēlamies parādīt, ka esam par mieru visā pasaulē un par draudzīgām kaimiņu būšanām. Vai mums tas izdosies, rādīs laiks. Taču jau pavisam drīz mēs brauksim uz Lietuvu, lai satiktos ar lietuviešu aukstās zupas cienītājiem," aizvadīto pasākumu vērtē Pipars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!